Cierpa B.V.

Klantcase
5 februari 2021 - geschreven door Han van der Heijden
  • Specialismes
  • Sectoren
  • Tags
Klantcase

KAIZEN SOFTWARE - Bij Henra Aanhangwagens

SLIMMER VERBETEREN MET CIERPA KAIZEN SOFTWARE

Bedrijven beginnen het verbeterproces vaak met Post-its op de muur. Een prima manier om het proces in de vingers te krijgen. De beperkingen van dit systeem blijken echter wanneer er afdelingsoverschrijdend gewerkt wordt (hoe komen die Post-its van de ene op de andere afdeling?) en als het aantal verbeteracties toeneemt. Wanneer een middelgroot bedrijf serieus gaat verbeteren, kan het aantal verbeteracties jaarlijks rustig oplopen tot 2000 acties. En dan is het tijd voor een handiger systeem.

KAIZEN SOFTWARE - Bij Henra Aanhangwagens

Met het digitale whiteboard zet u de volgende stap in een slim verbeterproces. Met smartboards op de gewenste werklocatie(s) kunnen de digitale whiteboards makkelijk bediend worden door iedereen in de organisatie. Door de koppeling met Cierpa Kaizen worden nieuwe verbetervoorstellen direct omgezet in heldere verbeteracties. Het digitale whiteboard van Cierpa geeft zo meer inzicht en structuur in het verbeterproces. Eénduidig, visueel en voor iedereen bereikbaar.

Digitale whiteboards uitkomst in verbeterproces. Een digitaal whiteboard kent vele voordelen:

  • Er raakt niets meer kwijt
  • Voorstellen van verschillende afdelingen zijn makkelijk te verzamelen en delen
  • Het is makkelijk voorstellen te prioriteren
  • Het is eenvoudig een voorstel om te zetten in een actie en toe te wijzen aan een bepaald team of persoon in Cierpa Kaizen
  • De analytische mogelijkheden brengen de voorstellen perfect in kaart: hoeveel voorstellen worden er ingediend en uitgevoerd, wat is de werkelijke waarde van de voorstellen?

Een digitaal whiteboard helpt om ideeën te verzamelen én te structureren, waarbij geen enkel idee verloren gaat. Dat maakt continu verbeteren aanzienlijk makkelijker en sneller!

KAIZEN SOFTWARE - Bij Henra Aanhangwagens

De Kaizen-methode
Ieder bedrijf wil verbeteren. Het is de enige weg naar een hogere productie, hogere kwaliteit, minder storingen en daarmee een beter bedrijfsresultaat. Maar de prestaties van een bedrijf verbeter je niet in 1 dag. Het is een doorlopend proces, waarbij kleine stapjes leiden tot grote resultaten. Kaizen maakt verbeteren onderdeel van het dagelijkse proces. Bij Kaizen wordt er structureel gezocht naar passende verbeteringen, in plaats van naar ad hoc oplossingen. Met het Plan-Do-Check-Act-principe van de Demingcirkel als basis, kunt u een probleem signaleren, een oplossing zoeken, de oplossing borgen en doorgroeien naar de volgende trap in het verbetertraject. Daarmee is Kaizen de sleutel tot blijvend en structureel verbetersucces.

KAIZEN SOFTWARE - Bij Henra Aanhangwagens

Cierpa Kaizen geeft structuur – en resultaat!
Eenmaal aan het verbeteren, zijn er vaak volop ideeën. Van de werkvloer en van het management. Hoe houdt u overzicht? En wat komt eerst? Dat vraagt om een slim en efficiënt systeem.
Cierpa Kaizen zet een idee om in een actiepunt. De impact van een verbeterpunt wordt direct duidelijk en maakt het mogelijk goed te prioriteren. Het actiepunt wordt toegewezen aan een eigenaar en gemonitord van idee tot realisatie. Zo helpt Cierpa Kaizen de organisatie actiegericht te denken en structureel resultaten te boeken.

"Het handige aan het digitale whiteboard is dat we onze ideeën invoeren op de werkvloer en ze direct als verbeteracties worden opgenomen in Cierpa Kaizen. Niets gaat verloren en iedereen weet waar we ons op gaan richten. Dat maakt ons verbeterproces vele malen efficiënter en effectiever."

- Rutger Poldervaart | Algemeen directeur Henra Aanhangwagens

KAIZEN SOFTWARE - Bij Henra Aanhangwagens

Interessante informatie?

Het netwerk van de Lean Portal.nl is altijd benieuwd hoe we verder kunnen helpen.