Voluyt

Leren en verbeteren in de praktijk met Zelfverbeteren

Laatst actief
11 maart 2024
 
Informatie Een snel overzicht
Bedrijfsgegevens
 • Voluyt
 • Science Park 400
 • 1018 XH Amsterdam
 • KVK: 60215666
Contactgegevens
 • https://www.voluyt.com/
Voluyt Leren en verbeteren in de praktijk met Zelfverbeteren

Zelf consultant worden van de eigen afdeling? Wie wil dat nou niet!

Zelfverbeteren® is een formule die medewerkers in staat stelt zelf Knelpunten en verspillingen op te lossen en processen te verbeteren. Continu Verbeteren en Operational Excellence worden op een praktische, leuke en leerzame manier geïmplementeerd.

Leren en doen staan centraal bij Zelfverbeteren®. Het programma boeit en bindt omdat deelnemers tijdens deze reis veel leren en zichzelf ontwikkelen. De nadruk ligt op toepassen en doen, resultaten worden echt zichtbaar. Knelpunten worden daadwerkelijk in de praktijk opgelost en resultaten blijvend verbeterd. 

Het programma duurt een jaar en de deelnemers gaan in dat jaar onder begeleiding stap voor stap 3 verbetertrajecten implementeren in de eigen praktijk. De deelnemer wordt geholpen door:

 • Persoonlijke begeleiding van een Voluyt verbeter coach
 • Overlegstructuur voor optimale betrokkenheid hoger management
 • 6 trainingen om alle onderdelen van continu verbeteren te leren
 • Toegang tot een eigen leeromgeving waar naar hartelust op een leuke manier kan worden geleerd en geëxperimenteerd
 • Praktische toolbox om toe te passen in de eigen praktijk
 • Een beproefde verbeter methode die altijd toepasbaar is

Een LSS Green belt certificaat (Zelfverbeteren® is veel meer - en veel rijker dan een Green belt, het verkrijgen van dit diploma is een prettige bijkomstigheid)

Zelfverbeteren® is in elke organisatie toepasbaar van industrie tot zorg. Met meer dan 5 jaar ervaring in het opleveren van meer dan 3000 operationele prestatieverbeteringen bij 100 opdrachtgevers, bewijst dat Zelfverbeteren® een beproefde, succesvolle formule is. 

De doelgroep van Zelfverbeteren® zijn “operationele professionals”. Doorgaans zijn dit teamleiders, 1e-lijnsleidinggevenden, senior medewerkers, afdelingsmanagers, planners en andere kennisdragers zoals CI specialisten en kwaliteitsmedewerkers. Opleidingsniveau is niet van belang. Beheersing van Nederlands of Engels is wel noodzakelijk. 

Leidinggevenden van deelnemers en het hoger management hebben ook een actieve support rol binnen het programma. Dit wordt ook vanuit het programma sterk gefaciliteerd omdat blijvende betrokkenheid van hoger management bij continu verbeteren essentieel is.

In-house of open inschrijving

Meedoen met Zelfverbeteren® kan altijd. Er bestaat een In-house variant en een open inschrijving. In-house Zelfverbeteren® betekent dat een organisatie met minimaal 10 deelnemers binnen een organisatie aan de slag gaat met het programma. Het voordeel is dat gelijk een bedrijfsbrede verbetercultuur wordt neergezet.

Maar ook individuele deelnemers uit verschillende organisaties kunnen zich inschrijven. Het leuke is dat deelnemers nieuwe mensen ontmoeten en een kijkje nemen in de keuken van andere organisaties. Doorgaans is dit super leuk en leerzaam: vaak worden er ook bedrijfsbezoekjes bij elkaar georganiseerd. 

De open inschrijving start doorgaans 2 keer per jaar in september en in januari. (Meer info kan worden opgevraagd bij: Menno.henstra@voluyt.nl of info@voluyt)

Wat is de investering om mee te doen?

De investering is per deelnemer en wordt minimaal 2.5 keer terugverdiend tijdens het programma. De kosten zijn all-in maar exclusief BTW.

In - house:

 • 10 - 14 deelnemers EUR 3795,- per deelnemer
 • 14 - 24 deelnemers EUR 3650,- per deelnemer
 • Vanaf 25 deelnemers EUR 3450,- per deelnemer

Open inschrijving:

 • Per inschrijving EUR 3250,-

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie over de open inschrijving of het In-house programma neem vrijblijvend contact op met Menno.Henstra@voluyt.nl of via info@voluyt.nl. Wij zijn altijd bereid om in detail meer informatie te geven over het programma.