Voluyt

Klantcase
22 mei 2023 - geschreven door Voluyt
  • Specialismes
  • Sectoren
  • Tags
Klantcase

Daily management bij Albert Heijn

De logistieke organisatie van Albert Heijn levert wekelijks, vanuit een zeer efficiënt netwerk van distributiecentra, miljoenen collies aan honderden supermarktwinkels. Via het programma “DC van morgen” wil Albert Heijn de logistieke organisatie naar een nog hoger niveau brengen en Voluyt is gevraagd om een pilot te begeleiden voor een nieuwe performance management standaard onder de naam: “Klant Impact Meetings”. 

Toelichting op aanpak

Het landelijk distributie centrum in Geldermalsen is het pilot DC dat waarbinnen de nieuwe standaard is ontwikkeld. Een projectteam van operationeel management en medewerkers heeft onder begeleiding van Voluyt de volgende stappen doorlopen:

  • Ontwerpen van de “Klant Impact Meetings” structuur door middel van workshops, waarmee het identificeren van verbeterkansen,  betrokkenheid bij prestaties en de beleving van klant impact van landelijk MT tot de werkvloer in het DC naar een hoger niveau wordt getild
  • Het stroomlijnen van stuurinformatie om alle medewerkers inzicht te geven in wat goed gaat en wat beter kan
  • Het trainen van Shiftleads, teamleader en Flex-coördinatoren in het houden van weekstarts met hun teams en het oplossen van operationele knelpunten middels een verbetermethode.

Toelichting op resultaat

Het landelijk DC in Geldermalsen heeft een nieuwe performance management standaard, waarmee medewerkerstevredenheid, klanttevredenheid en operationele efficiency verbeterd wordt. Deze standaard is gekopieerd en geïmplementeerd op alle logistieke sites van Albert Heijn in Nederland.

Interessante informatie?

Het netwerk van de Lean Portal.nl is altijd benieuwd hoe we verder kunnen helpen.