Motivate B.V.

Klantcase
27 mei 2021 - geschreven door Frits van der Geest
  • Specialismes
  • Sectoren
  • Tags
Klantcase

CASE - Franke Nederland B.V.

12% productiviteitsverhoging ten opzichte van vorig jaar

Franke Nederland B.V. is een wereldspeler op het gebied van producten en oplossingen voor keukens en badkamers in woningen, horecagelegenheden en wasruimtes. Franke is gevestigd op 72 locaties in 37 landen, waarvan twee locaties gevestigd zijn in Nederland

Een aantal maanden geleden zijn we langs geweest bij  Franke Nederland B.V. om te kijken hoe wij hun realtime inzicht kunnen bieden met betrekking tot het produceren van de aanrechtbladen. Er is nu al een stijging van 12% in de productiviteit, dus dat belooft wat voor de toekomst! Want hoe meer je meet, hoe meer je weet om te kunnen verbeteren.

Geen inzicht in de dagelijkse business
Franke maakt RVS-aanrechtbladen voor met name grote projecten, zoals de huurwoningbranche waar veel keukens en standaardmaten worden geplaatst. Toen we voor de eerste keer langskwamen bij Franke hadden de medewerkers nauwelijks tot geen inzicht in hoeveel aanrechtbladen ze nu daadwerkelijk produceerden per dag. En daarnaast liepen ze weleens tegen problemen aan, maar hoe of waarom er problemen voordeden was niet duidelijk.

Oplossing: realtime inzicht creëren
Door realtime inzicht te creëren zijn medewerkers zich bewust van hoeveel aanrechtbladen ze per dag produceren. Ze kunnen op elk tijdstip van de dag precies zien wat de status is en hoe ver ze in het proces zijn. Door deze bewustwording vindt er zelfsturing plaats en kan er tijdig worden bijgestuurd.

Hoe is het realtime inzicht gecreëerd?
In de hal is een dashboard geplaatst. Dit is een visueel managementsysteem waarop de werknemers hun dagelijkse werkzaamheden realtime in cijfers kunnen zien. Het uitgangspunt voor Franke is om continu de werkzaamheden te meten.

CASE - Franke Nederland B.V.

Resultaat
Informatie levert motivatie. Door de werkzaamheden realtime inzichtelijk te maken is er rust in de productie ontstaan, wat geresulteerd heeft in een productiviteitsverhoging van 12% ten opzichte van vorig jaar.

De toegevoegde waarde
Voor Tjerk Mikkers, Production Manager bij Franke Nederland B.V. levert het dashboard veel toegevoegde waarde. “Door de samenwerking met Motivate hebben we meer duidelijkheid in doelen én teamspirit gecreëerd. Door tussentijdse metingen kan men al vroegtijdig actie ondernemen waardoor er rust komt in de productie.Het succes wat we met het hele team bereikt hebben, hebben we gevierd met een gezellig avondje uit”.

Hoe kunnen we jouw bedrijf helpen?
Wil je de productiviteit binnen je bedrijf verhogen en ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? 
Neem contact op via: 

  • het contactformulier
  • Whatsapp
  • e-mail naar info@motivate.nl
  • of gewoon een telefoontje via +31 (013 470 00 47

Interessante informatie?

Het netwerk van de Lean Portal.nl is altijd benieuwd hoe we verder kunnen helpen.