A-SAFE B.V.

Klantcase
12 april 2023 - geschreven door A-SAFE B.V.
  • Specialismes
  • Sectoren
  • Tags
Klantcase

A-SAFE en Barry Callebaut

Het verhogen van de veiligheid in ’s werelds grootste chocolademagazijn

Chocoladefabrikant Barry Callebaut had een reeks aan veiligheidsoplossingen nodig om werknemers, voorraad, machines en hun indrukwekkende nieuwe pand, “The Barry Callebaut Chocolate Box”, het grootste chocolademagazijn ter wereld, te beschermen. 

A-SAFE en Barry Callebaut

Een langdurige relatie tussen de twee bedrijven heeft geresulteerd in de nieuwe installatie. Er zijn talrijke A-SAFE kunststof aanrijdbeveiligingen geïmplementeerd op locatie. Het doel was om de mensen, het pand en voorraad van de Barry Callebaut Group te beschermen. 

De Barry Callebaut Group, met hoofdkantoor in Zürich, Zwitserland, is 's werelds meest toonaangevende fabrikant van hoogwaardige chocolade- en cacaoproducten en beheerst elke stap in de waardeketen, van de inkoop van grondstoffen tot de productie van de beste chocolaatjes. 

Met meer dan 175 jaar ervaring heeft de Barry Callebaut Group 66 fabrieken wereldwijd, met meer dan 13.000 medewerkers in 40 landen, een omzet van meer dan 8 miljard euro en verkoopt het 2,3 miljoen ton aan chocolade. Meer dan 25% van de chocoladeproducten die gegeten worden, zijn afkomstig uit een fabriek van Barry Callebaut. Van de inkoop van grondstoffen tot de productie van de beste kwaliteit, ze beheersen elke stap tot in de puntjes.   

De Barry Callebaut Chocolate Box is niet alleen 's werelds grootste chocolademagazijn maar ook het meest duurzame en is het eerste gebouw in de Benelux met een "BREEAM Outstanding"-certificering - de hoogste standaard in duurzame logistiek. Het gebouw is volledig energiepositief, omdat het volledig in zijn eigen energieverbruik kan voorzien. 

A-SAFE en Barry Callebaut

“Het was essentieel dat de bescherming de efficiëntie en doorstroming van het magazijn niet beïnvloedde, maar juist verbeterde.

De uitdaging 

Om het pand van Barry Callebaut en de voorraad te beschermen en de risico's op ongevallen voor werknemers te verminderen, was het van essentieel belang dat de bescherming de efficiëntie en doorstroming van het magazijn niet beïnvloedde, maar juist verbeterde. 

Het was van belang dat het bedrijf een leverancier kon vinden die de grote hoeveelheden aanrijdbeveiliging kon leveren, gezien de grootte van het pand, en vervolgens het ook op tijd te leveren. 

Daarnaast moesten de producten getest zijn volgens hoge standaarden en moest er een duidelijk installatieplan zijn die het huidige werk niet zou verstoren. 

Tijdens het grondige zoekproces naar aanbieders van dit soort oplossingen, werd het duidelijk dat het pand van Barry Callebaut een eersteklas bescherming en veel aandacht voor de manier van werken nodig had. Wat A-SAFE ook meerdere keren heeft geleverd voor de chocoladegigant, op verschillende locaties. 

Hoe zijn wij de uitdaging aangegaan 

Na een grondig onderzoek van de panden en nauw contact met de vertegenwoordigers van Barry Callebaut, heeft A-SAFE gezorgd voor een reeks aan veiligheidsoplossingen om het pand, voorraad en vooral het personeel, dat in deze grote faciliteit zal werken, te beschermen. 

De nauwe samenwerking van de twee teams gaf inzicht in hoe Barry Callebaut werkt. Ze waren in staat om een op maat gemaakt pakket aan veiligheidsproducten te bieden voor zowel interne als externe gebieden die zorgen voor bescherming en verbetering van efficiëntie. 

Een selectie van veiligheidsoplossingen werd geïntroduceerd aan de faciliteit om de personeelsleden te beschermen. Onder andere de iFlex beschermpaal en het eFlex voetgangershek 3 . Ontworpen en vervaardigd met innovatieve materialen, zijn deze barrières gemaakt om aanrijdingen te weerstaan ​​zonder schade aan de betonnen vloer te veroorzaken, in tegenstelling tot alternatieve oplossingen. 

Daarnaast werd een assortiment aan producten geleverd om het pand van ‘s werelds grootste chocoladedistributiecentrum te beschermen met iFlex Hoogtebegrenzers en Flexishield Kolombeschermers

Verder werd er stellingbescherming geleverd om de 125.000 palletplekken te beschermen door middel van iFlex Stellingbeschermers die zijn ontworpen om bescherming te bieden tegen aanrijdingen aan stellingen in gangpaden, die kunnen resulteren in het instorten van complete stellingen. 

Het Resultaat 

Het risico op ongevallen of schade is aanzienlijk verminderd, wat de reputatie van Barry Callebaut op het gebied van veiligheid en werknemerszorg ten goede komt. 

Het nauwe werk tussen beide teams resulteerde in de implementatie van een reeks A-SAFE-oplossingen om het pand, de mensen en voorraad te beschermen. 

Door gebruik te maken van een op maat gemaakt pakket van innovatieve veiligheidsproducten, worden de werknemers van Barry Callebaut gescheiden van bewegende voertuigen, waardoor ze worden beschermd tegen schade en het risico op ernstige ongevallen en dodelijke slachtoffers wordt verminderd. 

Het facilitaire team kan er ook gerust op zijn dat als er impact is op de aanwezige bescherming, de kosten van betonschade worden verlaagd. 

A-SAFE en Barry Callebaut  
Video

Interessante informatie?

Het netwerk van de Lean Portal.nl is altijd benieuwd hoe we verder kunnen helpen.