Cemex - Vikan ® Distributor

Blog
1 februari 2023 - geschreven door Patrick Zevenbergen
  • Specialismes
  • Sectoren
  • Tags
Blog

The Vikan Site Survey:

jouw zekerheid voor een succesvolle audit

Blogreeks kleurcodering 

In deze blogreeks vertellen we je graag meer over kleurcodering in de professionele schoonmaak. We delen praktische informatie, tips, actuele ontwikkelingen en inspirerende praktijkvoorbeelden. Vorige keer vertelden we je meer over het ontstaan van het kleurcoderingssysteem. Dit keer gaan we dieper in op de Vikan Site Survey tool, waarmee je glansrijk voor de hygiëne audit slaagt én waarmee jij voorop loopt op het gebied van hygiëne. 

The Vikan Site Survey:

Met de Vikan Site Survey worden mogelijke hygiëneproblemen en -risico’s vroegtijdig opgespoord en krijg je waardevolle feedback om te voldoen aan alle geldende normen en wettelijke eisen. Dit vergroot de kans op een succesvolle audit aanzienlijk en je bent verzekerd van de beste hygiëne. 

Je krijgt een uitgebreid overzicht van alle hygiëneactiviteiten. Voldoet jouw kleurcoderingssysteem aan de risicobeheerdoelstellingen? Ontbreken er tools of zijn er oplossingen die in jouw situatie beter werken, bijvoorbeeld gelet op efficiency, gebruiksgemak en resultaat? En hoe kun je jouw gereedschappen het beste opbergen? 

In 5 stappen naar een koploper in hygiëne

Onze medewerkers zijn getraind door de professionals van Vikan en nemen jouw hygiëneprocessen stap voor stap onder de loep. Elke Site Survey start met een grondige beoordeling van het huidige kleurcoderingssysteem (indien aanwezig) en een inventarisatie van de reinigingstools. Vervolgens controleren we per werkruimte of voor de reinigingstools de juiste documenten aanwezig zijn, volgens de normen en wettelijke regels, inclusief voedselveiligheid, FSSC 22000, IFS en BRC. We identificeren ontbrekende tools en geven advies als tools bijvoorbeeld vervangen of onderhouden moeten worden. Het kan ook voorkomen dat er betere tools beschikbaar zijn voor bepaalde werkzaamheden. Waarmee je bijvoorbeeld sneller of veiliger kunt werken. Of die bijvoorbeeld veel duurzamer zijn. Het is eventueel mogelijk om deze alternatieven eerst uit te testen. 

Tot slot helpen we je bij het correct opbergen van de reinigingstools. Want ook dat draagt bij aan een betere hygiëne. Een goed opbergsysteem, zoals een schaduwbord, zorgt ervoor dat de gereedschappen correct worden opgeborgen en verkleint de kans dat medewerkers een verkeerde tool pakken. Bovendien blijven de producten langer goed als ze netjes worden opgehangen.

Wat krijg je?

Onze bevindingen en adviezen ontvang je in een heldere rapportage met per locatie een duidelijk overzicht, een kleurcoderingsplan, suggesties voor ontbrekende of nieuwe/ vervangende tools en een voorstel voor een vervolgonderzoek. Handig als er binnenkort een fabrieksaudit staat gepland, want met ze Vikan Survey Tool weet je zeker dat je niks mist. 

Meer weten of direct een survey inplannen? Neem contact op met jouw vertrouwde accountmanager voor meer informatie.  of stuur ons een mailtje https://www.cemex.nl/nl_NL/contact

 
Video
 
Downloads

Interessante informatie?

Het netwerk van de Lean Portal.nl is altijd benieuwd hoe we verder kunnen helpen.