Cemex - Vikan ® Distributor

Nieuws
21 maart 2023 - geschreven door Cemex - Vikan ® Distributor
  • Specialismes
  • Sectoren
  • Tags
Nieuws

Samen tillen we voedselveiligheid naar een hoger niveau

Detectaplast®

Detectaplast® werd in 2002 opgericht en valt sinds 2013 onder de verantwoordelijkheid van Wouter Jacobs. Onder zijn leiding is Detectaplast uitgegroeid tot dé specialist in blauw detecteerbaar EHBO materiaal voor de voedingsindustrie en horeca. Het Belgische merk staat vooral bekend om de premium kwaliteit blauwe, detecteerbare pleisters en heeft voor elke toepassing een specifieke oplossing.  


Voedselveiligheid is wereldwijd een prioriteit. De missie van Detectaplast is om hieraan bij te dragen. Waar het merk zich in het verleden richtte op verschillende soorten pleisters is de focus onder leiding van Wouter verlegd naar blauwe, detecteerbare pleisters. “Een nichemarkt waarmee we tegemoet komen aan de groeiende vraag naar detecteerbare EHBO-producten”, stelt hij. “Door onze focus zijn we wereldwijd uitgegroeid tot een echte pleisterautoriteit en leveren we een belangrijke bijdrage aan de voedselveiligheid.” 

Samen tillen we voedselveiligheid naar een hoger niveau

Metaal en X-ray detecteerbare blauwe pleisters

Blauwe pleisters zijn beter traceerbaar en worden sneller opgemerkt als deze onverhoopt in het voedsel terechtkomen. En zoals de naam al doet vermoeden, zijn de pleisters van Detectaplast ook detecteerbaar. Wouter licht toe: “We hebben zowel metaal detecteerbare blauwe pleisters als X-ray detecteerbare pleisters. De X-ray variant is bijvoorbeeld geschikt voor bedrijven die hun producten verpakken in aluminium of blik. Dan werkt metaaldetectie namelijk niet.”  

Samen tillen we voedselveiligheid naar een hoger niveau

Pleisterautoriteit 

Het gamma blauwe, detecteerbare pleisters is heel breed. Wouter vervolgt: “Voor elke wond en elke plaats hebben we een specifieke oplossing. Een bewuste keuze, zodat men eigenlijk nooit naar een standaard alternatief hoeft uit te wijken. We willen immers het risico op voedselcontaminatie zoveel mogelijk beperken. We hebben bijvoorbeeld vlinderpleisters voor snij- en schaafwonden ter hoogte van de vingertoppen en kneukelpleisters, speciaal voor de buigbare gewrichten rondom de vingers. De afwijkende, elastische vorm zorgt voor maximaal draagcomfort met behoud van beweeglijkheid. Daarbij kenmerken onze pleisters zich door een premium kwaliteit, onder andere gelet op kleefkracht. Ook dit verkleint het risico dat de pleister in het voedsel terecht komt.”

Ontwikkeling 

Naast een compleet aanbod blauwe, detecteerbare pleisters biedt Detectaplast ook blauwe verbanden, kompressen en tape. Meest recent is de uitbreiding van het assortiment met EHBO-artikelen, waaronder brandwondenverzorging, verzorgende zalven en EHBO-koffers. “We breiden het assortiment stelselmatig uit om aan de behoefte van de markt te kunnen blijven voldoen, maar de blauwe pleisters blijven onze core business”, stelt Wouter. “We ontwikkelen alles in onze eigen fabriek in Kortrijk. Een recente ontwikkeling is ons dispensersysteem voor pleisters. Het idee op zich is niet nieuw, maar we maken wel onze eigen versie volgens de hoogste kwaliteitseisen. Hier ligt onze kracht en ik denk dat de samenwerking met Cemex op dit gebied nog meer mooie kansen biedt. Zij krijgen (letterlijk) een kijkje in de keuken bij onze klanten. Die praktijkkennis is voor onze R&D afdeling heel waardevol. Zo kunnen we onze producten nog beter afstemmen op de dagelijkse praktijk en behoeften van onze afnemers.”

Samen tillen we voedselveiligheid naar een hoger niveau

Interessante informatie?

Het netwerk van de Lean Portal.nl is altijd benieuwd hoe we verder kunnen helpen.