Cemex - Vikan ® Distributor

Klantcase
23 januari 2023 - geschreven door Patrick Zevenbergen
  • Specialismes
  • Sectoren
  • Tags
Klantcase

Platvis

Cemex alles wat de moderne visverwerker nodig heeft om veilig en hygiënisch te werken

Platvis Holland B.V. is één van de Europese marktleiders in de productie van IFS-gecertificeerde diepgevroren visconcepten. Het bedrijf uit Edam is gespecialiseerd in de ontwikkeling van nieuwe, creatieve visconcepten en slimme verpakkingsoplossingen. Goede hygiëne is hierbij een must. Hiervoor werk Platvis al ruim 10 jaar samen met Cemex. 
 

“Onze concepten voegen waarde toe. Voor de afnemer én zijn klant”, vertelt Jaap Jonk, één van de aandeelhouders van Platvis Holland. “Samen met onze afnemers en leveranciers werken we aan nieuwe, verrassende smaken, creatieve concepten en geavanceerde verpakkingsoplossingen. We heten Platvis, maar vandaag de dag zijn we een allround fabriek en verwerken we bijvoorbeeld ook rondvis en kibbeling. Veel van onze producten zijn verkrijgbaar onder bekende merknamen in de supermarkt, maar we leveren bijvoorbeeld ook aan grote restaurantketens.” 

Venter
Voordat Cemex bij de visverwerker in het vizier kwam, werkte het bedrijf nog met een soort venter. “Eens in de zoveel tijd kwam er iemand bij ons langs met spullen, zoals laarzen, messen en handschoenen. Het was altijd afwachten wanneer er weer iemand kwam. Daar wilden we vanaf. We zochten een partner waar we duidelijke afspraken mee konden maken en na een zoektocht kwam ik uit bij Cemex. De eerste kennismaking voelde meteen goed. Nu zijn we ruim 10 jaar verder en nemen we verschillende artikelen af, waaronder CMT nitril handschoenen, laarzen, Emma schoenen, vuilniszakken, haarnetjes, schorten, het complete Tork-systeem voor de sanitaire ruimtes en het hygiënesysteem van Vikan. Cemex heeft alles wat wij als visverwerker nodig hebben om hygiënisch, veilig en efficiënt te kunnen werken.” 

Afspraak is afspraak
“Waar het bij de marskramer altijd maar afwachten was wanneer hij kwam, weten we met Cemex zeker dat ze altijd voor ons klaarstaan”, vervolgt Jaap zijn verhaal. “Eén belletje en het wordt geregeld. Zo hebben ze ons uitstekend geholpen met de implementatie van het kleurcoderingssysteem van Vikan. Alles was ruim op tijd en goed geregeld voor onze IFS-certificering. We worden ook proactief op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen en aanbiedingen die voor ons mogelijk interessant zijn. Op Cemex kunnen we altijd rekenen. Dat werkt heel fijn.”

Interessante informatie?

Het netwerk van de Lean Portal.nl is altijd benieuwd hoe we verder kunnen helpen.