Cemex - Vikan ® Distributor

Nieuws
2 juni 2022 - geschreven door Patrick Zevenbergen
  • Specialismes
  • Sectoren
  • Tags
Nieuws

Maak kennis met ons nieuwe merk: HYGENIQ®

Ecologische schoonmaakmiddelen “Love Nature, Clean Green”

Sinds een aantal maanden zijn wij trotse leverancier van Hygeniq , specialist in ecologische reinigingsmiddelen voor de professionele schoonmaak. Het volledige assortiment bestaat onder andere uit vaatwasmiddelen, keukenreinigers, sanitair reinigers en een aantal unieke groene productoplossingen, zoals graffiti verwijderaar en de vocht- en weerplekkenreiniger. De producten zijn uitsluitend gemaakt van ecologische hernieuwbare materialen, hebben nagenoeg geen gevaren symbolen en garanderen een effectieve en veilige hygiënische reiniging tegen een concurrerende prijsstelling.

Ook in de schoonmaakbranche is en komt er steeds meer aandacht voor duurzaam schoonmaken. Maar volgens Henk Toering, CCO bij HYGENIQ, heerst er vaak nog onzekerheid over de reinigingskracht van ecologische schoonmaakmiddelen. “HYGENIQ is het bewijs dat duurzaam en goede hygiëne heel goed samengaan. Onze producten zijn vriendelijk voor alles, behalve voor vuil.”

 

Maak kennis met ons nieuwe merk: HYGENIQ®

Leren van de natuur 
Het geheim? “We gebruiken grotendeels hernieuwbare ingrediënten die snel groeien en onuitputtelijk zijn (in tegenstelling tot fossiele grondstoffen) we leren van de natuur. Zo bevat een aantal van onze producten probiotica. Dat zijn goedaardige veelvoorkomende bacteriën die bijvoorbeeld ook in de drankjes als Yakult en Vifit worden gebruikt. Dat klinkt in het kader van hygiëne misschien een beetje eng, maar in dit geval zijn het hele nuttige bacteriën. Probiotische schoonmaakmiddelen werken veel langer, waardoor ook onzichtbaar vuil op effectieve manier verwijderd wordt. De goedaardige bacteriën bestrijden als het ware de schadelijke bacteriën, voor een zichtbaar schoon en hygiënisch resultaat. Bovendien worden door de werking van probiotica ook nare luchtjes verwijderd en voorkomen. Voegen die door vuil donker zijn gekleurd, worden met onze probiotische vloerreiniger weer helder en fris. Zonder dat hiervoor ook maar één agressief middel aan te pas komt. Probiotica worden onder andere toegepast in onze vloerreiniger, geurverwijderaar en sanitair- en toiletreiniger.”

Sustainable made in Holland
De producten van HYGENIQ worden door het bedrijf uit Enschede in eigen beheer geproduceerd. “Ecologische en van dichtbij”, stelt Henk. “We sourcen zelf onze materialen en produceren in eigen beheer, zodat we precies weten wat er in de verpakking gaat. In ons eigen laboratorium zijn we voortdurend bezig met innovaties. Het vergt veel onderzoek om tot de juiste samenstelling te komen voor een ecologisch schoonmaakmiddel dat voldoet aan de hoogst mogelijke eisen op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en effectiviteit. Een traditioneel schoonmaakmiddel bestaat gemiddeld uit 3 tot 4 ingrediënten. In onze producten zitten tientallen ingrediënten die een reinigend effect met behulp van een synergetische werking versterken. Het is gecompliceerd, maar dankbaar werk. We doen dit voor een schonere toekomst. Bij een duurzaam schoonmaakmiddel hoort natuurlijk ook een duurzame verpakking. De verpakkingen en labels zijn gemaakt van Bio-PE en zijn 100% recyclebaar en we gebruiken ook biologische inkt. Al onze producten voldoen uiteraard aan de hygiëne-eisen voor de specifieke toepassingen en we zijn één van de weinige bedrijven ter wereld met een Cradle to Cradle Certified® Gold-productenprogramma.”  

Samenwerken aan een schonere wereld      Uploaden 
“We zijn blij met Cemex als onze leverancier. De samenwerking werkt twee kanten op. Cemex profiteert van een zeer uitgebreid assortiment ecologische schoonmaakmiddelen voor professioneel gebruik. We verzorgen hierbij namens Cemex onder andere trainingen, implementaties en servicediensten, zoals het installeren van verschillende doseerapparatuur.

Schoonmaken is zeer specialistisch werk en de werkwijze is productafhankelijk. We hebben de ervaring en kennis in huis en delen dit graag  met de klanten van Cemex. Andersom profiteren wij van het uitgebreide netwerk en de logistieke mogelijkheden van Cemex. Hoe meer mensen en bedrijven onze ecologische schoonmaakproducten gebruiken, hoe groter onze impact op een schonere wereld. Daar gaan we voor! Jij ook?”

Maak kennis met ons nieuwe merk: HYGENIQ®

Interessante informatie?

Het netwerk van de Lean Portal.nl is altijd benieuwd hoe we verder kunnen helpen.