TRIODIN

Artikel
26 augustus 2022 - geschreven door Edwin van der Weele
  • Specialismes
  • Sectoren
  • Tags
Artikel

Personeelstekort

Of eigenlijk toch niet..?

In veel branches is het erg druk en staan leverbetrouwbaarheid, kwaliteit en doorlooptijden onder druk. Daarbij wordt heel vaak geklaagd over het gebrek aan personeel om al het werk te kunnen verrichten. Na decennia van meer mensen in de processen pompen (‘domme groei’), is het nu tijd voor ‘slimme groei’; werken aan een hogere productiviteit, meer halen uit de middelen die je hebt, van harder werken naar slimmer werken.

Continu verbetercultuur

Stap 1 op weg naar een hogere productiviteit is het elimineren van verspillingen die in je processen zitten, of daar in de loop der jaren zijn ingeslopen. Het in kaart brengen van je processen, het vinden van die verspillingen, het zoeken van de échte bronoorzaken van problemen, het vinden en met draagvlak en commitment implementeren van oplossingen is de basis. Maar wel vanuit een goede visie, strategie, doorvertaalde concrete doelen en een betrokken werkvloer. Daar is inspirerend leiderschap en effectief gedrag voor nodig. Alleen dán blijven resultaten op niveau, zakken niet meer weg, sterker nog: het verbeteren gaat continu door.

Triodin is gespecialiseerd en zeer ervaren in het begeleiden van uw pad op weg naar een continu verbetercultuur, met alles erop en eraan: inzet van procesverbetertools, ontwikkeling van leiderschap en coaching op effectief gedrag.

Technologische hulpmiddelen

Als stap 2 kunnen die gestroomlijnde processen nog een extra productiviteitsboost krijgen door de inzet van de juiste moderne technologische mogelijkheden, zoals operator support systemen, co-bots, robots etc. Ook hier gelden overigens dezelfde cruciale succesfactoren om er een succes van te maken. Veel te vaak staan robots werkeloos in de hoek, omdat de implementatie niet op de juiste manier is gedaan.

Triodin heeft een 5-stappen aanpak ontwikkeld om robots en co-bots op een duurzaam succesvolle manier in uw processen te implementeren als volgende procesontwikkelslag. Daarvoor hebben we in ons netwerk specialistische partners zoals technology providers en system integrators.

Kortom

Wat ons betreft mogen ondernemers pas klagen over personeelstekort als ze succesvol stap 1 en 2 hebben doorlopen. Eerst uw productiviteit naar een ‘next level’, dan pas beoordelen of er wel meer mensen in uw proces nodig zijn. Van hectiek en drukte, naar flow en rust. Dát is pas slimmer werken.

Meer weten?

Wilt u hier meer over weten of er samen eens vrijblijvend over sparren? Neem dan even contact met ons op via de contactpagina, of direct met Edwin van der Weele (weele@triodin.nl, 06-52 60 39 51).

Interessante informatie?

Het netwerk van de Lean Portal.nl is altijd benieuwd hoe we verder kunnen helpen.