TRIODIN

Klantcase
2 augustus 2021 - geschreven door Edwin Drabbels
  • Specialismes
  • Sectoren
  • Tags
Klantcase

5S Werkplekoptimalisatie bij Promese

Win-win-win tijdens hausse logistieke dienstverlening

Promese Logistics is met bijna 30 jaar ervaring binnen de logistiek, nog altijd jong van hart en zeer energiek en vernieuwend van geest. Promese biedt al jaren totaaloplossingen als het gaat om e-fulfillment, wholesale, retail én omnichannel. Het succes van hun klanten is Promese’s succes. Dat is de drijfveer van de medewerkers van Promese; om áltijd alles op alles te zetten. Om medewerkers daarin nóg beter te faciliteren werd gezocht naar een partner voor het implementeren van 5S. Met al een aanbieding op zak belde Klaas de Win, de Logistics Director van Promese, voor een vergelijkende aanbieding naar Triodin. Benieuwd naar waarom Klaas koos voor Triodin en hoe hij aankijkt tegen hoe het traject loopt?

En toen was er Corona…
Als Klaas begin maart met zijn Operations Team in onze High Five Lean Experience inspiratie komt opdoen, is handen schudden al in de ban en ‘high fives’ helaas ook. Het team is na deze intensieve dag zo enthousiast dat ze staan te trappelen om met 5S Werkplekoptimalisatie aan de slag te gaan in hun eigen werkomgeving. Naast de kennis over 5S en wat dat bij kan dragen aan meer flow in processen, leerde het team dat gedrag dé sleutel kan zijn voor succes én van borging van continu verbeteren. Het begin moest alleen even op zich laten wachten, bleek een week later.

5S Werkplekoptimalisatie bij Promese

Van beetje billen knijpen naar high five met ons team!
Was het dan alleen maar een ‘hosanna-verhaal’, die High Five Lean Experience? “Eerlijk gezegd had ik er tijdens de lunch nog best wel sterke bedenkingen” zegt Klaas daar nu, een dikke 2 maanden later desgevraagd over. “Zou het team na twee productierondes waarin de klant absoluut niet tevreden was gesteld, in staat zijn om een zodanige doorbraak te creëren dat de klant wél tevreden zou worden? En dat op een manier die ook bijdraagt aan de motivatie van iedereen in het team?” Ondanks dat iedereen met de beste intenties had gewerkt, écht zijn best had gedaan, kwam het er niet uit. Zowel qua proces als qua gedrag was er nog een en ander te verbeteren.

Net als in het echt
Klaas zag ook de gelijkenis met de situatie binnen Promese. “Ook hier werken onze mensen met de beste intenties. Alleen gaat dat ook hier met de nodige hick-ups. Niet omdat de mensen niet hard werken, maar omdat de processen nog met teveel verspilling gepaard gaan.” Het werd Klaas ook duidelijk dat zijn insteek om het slimmer werken door de mensen zelf te laten bedenken, de goede was. “We hebben bij Promese qua gedrag in samenwerking best een sterke basis, maar we hebben daarin zeker ook nog stappen te maken om nóg succesvoller te zijn.”

5S Werkplekoptimalisatie bij Promese

Samen realiseren we win-win-win
“Dat spreekt me ook aan in Triodin: de combinatie van procesverbetering en ontwikkeling van gedrag. Met een juiste balans tussen bevestigen van het goede en kritisch zijn op dat wat beter kan en altijd met de intentie samen van probleem tot (geborgde) oplossing te komen.” En met resultaat. Eén van de 5S-teams heeft in zijn proces na een sales-actie van een aantal klanten maar liefst 30% productiviteitsverbetering gerealiseerd. Klaas: “We hebben nu al  laten zien met z’n allen, dat we win-win-win kunnen realiseren: voor de klant, die zijn sales-actie goed én snel uitgeleverd krijgt, de Promese-medewerkers die prettig slimmer werken en trots zijn op hun verbeteringen én het Promese-management dat graag blije klanten, blije  medewerkers, hogere kwaliteit en meer productiviteit ziet!”

Interessante informatie?

Het netwerk van de Lean Portal.nl is altijd benieuwd hoe we verder kunnen helpen.