Studiereis Japan 2024

€6750 p.p.
  • Cursus
  • 10 mei 2024 - Event van Symbol B.V.
    • Locatie Japan
    • Inschrijven tot 29 februari 2024
    • Max. 8
    • Plekken vrij 8/8
Cursus

Studiereis Japan 2024

Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog was veel in het land vernietigd. Een kwart van het kapitaal, een kwart van de infrastructuur en 82 procent van de schepen waren vernietigd. De Koreaanse oorlog (1950-1953) gaf een belangrijke impuls aan de Japanse economie. Zuid-Korea werd daarbij gesteund door de Verenigde Naties, onder leiding van de Verenigde Staten. Het leger van de Verenigde Staten had veel militair materieel nodig en omdat Japan dichtbij Korea ligt, besloot men om dit materieel in Japan te laten produceren. Dit bracht de economie weer op gang en leidde tot een de efficiënte en kwalitatief hoogwaardige productie waar Japan nog steeds bekend om staat. Tegelijkertijd was Japan ook een land dat eeuwenlang erg geïsoleerd is geweest, waardoor het een eigen cultuur heeft ontwikkeld.

Tijdens deze studiereis gaan we ervaren hoe de manier van werken en leven enerzijds en de bijzondere manier van produceren anderzijds is. Wat kunnen wij als Nederland hiervan leren? Tijdens deze 9-daagse reis ervaar je de efficiëntie van het land van de Rijzende Zon. Per touringcar bezoeken we verschillende bedrijven in het land en tijdens een rit met de Bullet train zul je de Japanse punctualiteit ervaren. Tijdens de bedrijfsbezoeken zullen lokale Senseis en CEO’s aangeven hoe zij invulling geven aan deze uitdagingen. Zij zullen ons ook vertellen hoe ze omgaan met de sterke inflatie, de vergrijzing en de digitale transformatie.

We maken kennis met het Japanse cultureel erfgoed en het unieke Japanse landschap. We verblijven in Tokyo, Nagoya en Kyoto in luxe hotels. Een Japanse tolk en reisgids begeleiden ons tijdens deze reis.

Voor wie?

Iedereen die inspiratie op wil doen op het gebied van cultureel erfgoed, continu verbeteren en de digitale transformatie.

Hoogtepunten

Bezoek aan Toyota, reizen met de Shinkansen (Bullet train), bezoek aan de Nederlandse Ambassade en meer.

Duur

10 dagen (vr. 10 t/m zo. 19 mei 2024)

* NOG ENKELE PLEKKEN BESCHIKBAAR

 

Voor meer informatie: https://www.symbol.nl/trainingen/studiereis-japan-2024/

Studiereis Japan 2024 Studiereis Japan 2024 Studiereis Japan 2024 Studiereis Japan 2024