SwipeGuide

Klantcase
23 maart 2021 - geschreven door SwipeGuide
 • Specialismes
 • Sectoren
 • Tags
Klantcase

Heineken - Brilliant Brewing

Werkinstructies op wereldwijde schaal.

Met 150 brouwerijen en meer dan 65 gesproken talen is de Supply Chain van Heineken divers en complex. Hierdoor zijn Tools noodzakelijk die schaalbaar, snel en moeiteloos te implementeren zijn. 

SwipeGuide wordt gebruikt in meer dan 90 Heineken brouwerijen over de hele wereld en zorgt voor meer efficiëntie aan de productielijn en helpt fouten en verspilling te verminderen.

 

1. Digitale werkinstructies voor operators.

Voor Heineken is het continue verbeteren van processen en procedures essentieel voor het succes van de werknemers op de shopfloor. 

 • Makkelijk delen van  operationele kennis: Altijd up-to-date digitale  werkinstructies voor mobiele apparaten op de fabrieksvloer.
 • Gebruiksvriendelijk: Operators hebben gemakkelijk toegang tot een eenvoudige en gebruiksvriendelijke app geschikt voor alle mobiele apparaten.
 • Voortdurende verbetering: Wereldwijd ontvangen, beoordelen en implementeren verschillende teams essentiele  kennis van Heineken's deskundige operators. 

 

Heineken - Brilliant Brewing

"Voor operators is SwipeGuide een zeer nuttig hulpmiddel. We kunnen gemakkelijk de procedures, standaard procedures  en OPL's controleren van elke machine die we bedienen." 

 - Machine Operator, HEINEKEN brouwerij in België

2. Accurate informatie voor Team Leads.

Leg eenvoudig cruciale operationele kennis vast met SwipeGuide en deel het met andere leden van je team. 

 • Met een Tablet creëer je gemakkelijk werkinstructies aan de productielijn: maak foto’s en voeg tekst toe aan je werkinstructies.
 • Gebruik popups voor waarschuwingen, tips of alternatieven. 
 • Verzamel feedback van je team op de shopfloor en pas de verbeteringen meteen toe. Zo zorg je ervoor dat de standaarden en werkinstructies op de werkvloer de meest accurate en up-to-date zijn.
Heineken - Brilliant Brewing

Wereldwijde standaardisatie.

Met SwipeGuide zijn 90+ brouwerijen over de hele wereld in staat om kennis en best practices vast te leggen, te delen en te standaardiseren.

Heineken - Brilliant Brewing

ROI's.

 • OPI: Operationele prestatie-indicatoren (OPI's) stijgen
  Changeovers - Efficiëntere change over procedures verhogen de operationele efficiëntie.
 • Betere First-Time-Right - Processen in de brouwerij worden de eerste keer correct uitgevoerd wanneer machine operators toegang hebben tot de juiste kennis op het moment dat het nodig is.
 • 5S Verbeteringen - 5S kwalificeert en standaardiseert hygiëne, netheid en efficiëntie op de werkvloer. Sinds de implementatie van SwipeGuide zijn de 5S-scores gestegen dankzij een betere toegang tot werkinstructies en standaard werkprocedures.
 • Hogere CILT - CILT (Reinigen, Inspectie, Smering & Vastdraaien) procedures zijn van cruciaal belang omom het succes van regelmatig machineonderhoud te garanderen. Goede instructies helpen werknemers deze taken uit te voeren met minder aarzeling en frustratie - en met grotere nauwkeurigheid - door de afzonderlijke stappen duidelijk te omschrijven.
 • Verbeterde coaching en training - HEINEKEN heeft dagelijkse coachingsessies en One Point Lessons geïmplementeerd die worden gefaciliteerd door de intuïtieve stap-voor-stap-interface van SwipeGuide. 

 

HEINEKEN kan gestandaardiseerde, up-to-date kennis in real-time creëren en distribueren. Als onderdeel van HEINEKEN's Connected Worker programma helpt ons platform bij het creëren van een schaalbare, enterprise digitale transformatie die medewerkers versterkt en hen tot helden in hun dagelijkse werk maakt.

 
Downloads

Interessante informatie?

Het netwerk van de Lean Portal.nl is altijd benieuwd hoe we verder kunnen helpen.