Marloes Rijswijk

Blog
24 januari 2022 - geschreven door Marloes Rijswijk
  • Specialismes
  • Sectoren
  • Tags
Blog

De kracht van de smiley magneet op de werkvloer

“Wat doe je eigenlijk bij Visual Workplace?”

Die vraag krijg ik regelmatig. Wanneer ik vertel dat ik o.a. smiley magneten verkoop aan diverse grote bedrijven word ik met grote, vragende ogen aangekeken. Altijd een leuke reactie waar ik graag antwoord op geef.

Visuele tools
Elke week kom ik bij diverse organisaties in verschillende sectoren en mag ik een kijkje in de keuken van hun werkprocessen nemen. Ik ben daar om advies te geven over o.a. Visual Management Tools. Al snel spar ik over o.a. onderwerpen als 5S Werkplekorganisatie, Doelstellingen visualiseren, Lean Tools zichtbaar maken, Verbeterborden en Dagstarts. Allemaal oplossingen/ producten die een werkplek visueler en daardoor krachtiger maken.

De kracht van de smiley magneet op de werkvloer

Smiley magneten :-)
Een van de tools die weinig uitleg behoeft is de smiley magneet.
De kracht van deze smiley magneet op de werkvloer is ongekend. Ik zou ‘m binnen ons eigen team niet willen missen. De smiley is flexibel inzetbaar en voelt zich enorm thuis op communicatieborden, doelstellingenborden, nabij productie lijnen (machines) en ook planborden. De drempel om deze visuele tool te gebruiken is laag, iedereen is bekend met een smiley en weet wat er wordt bedoeld. Bovendien spreekt een smiley alle talen. Communiceren middels deze magneet is dus kinderspel.

Kleur legenda (opties)

  • De groene smiley kan gebruikt worden voor bijv. een behaalde doelstelling of een bepaalde actie welke succesvol is opgepakt
  • Een gele smiley kan je inzetten voor doelstellingen die niet geheel behaald zijn, het kan ook staan voor ‘neutraal’ of een bepaalde actie staat nog op on hold  
  • De rode smiley kan staan voor teleurstelling, acties die niet zijn opgepakt of een doelstelling die niet is behaald
De kracht van de smiley magneet op de werkvloer

Krachtig
Door het inzetten van de smiley ziet iedereen in één oogopslag hoe het ervoor staat m.b.t. een bepaalde taak of kpi. Hierdoor worden resultaten in één oogopslag inzichtelijk. Je creëert hierdoor o.a. meer betrokkenheid en inzicht.

Kortom, de kracht van een smiley reikt verder dan alleen het uitdrukken van een emotie. De magneet is praktisch, multi-inzetbaar, kosten efficiënter, internationaal, laagdrempelig en verhelderend in vele opzichten.

NEW! | Dubbelzijdige smiley magneten
Een dubbelzijdige smiley magneet is ook nog eens veilig(er) als je het bekijkt vanuit Food Safety. Dit omdat je slechts met één magneet werkt. De magneet hoef je slechts om te draaien. Geen losse magneten meer in een bakje, geen losse magneten die kwijtraken. Een groene zijde voor succes, een rode zijde voor teleurstelling.

Shoppen?
visualworkplace.nl/webshop/whiteboard-magneten/smileys

Interessante informatie?

Het netwerk van de Lean Portal.nl is altijd benieuwd hoe we verder kunnen helpen.