LeanForms

Klantcase
23 oktober 2023 - geschreven door Anton Schaerlaeckens
  • Specialismes
  • Sectoren
  • Tags
Klantcase

Digitalisatie en automatisering bij Ebro Foods

Ontdek hoe Ebro Foods Benelux hun processen heeft getransformeerd.

Over Ebro Foods Benelux

Ebro Foods Benelux is een groepering van 3 bedrijven (Ebrofoods Belgium, Ebrofoods Netherlands & Ebro Ingredients) en maakt deel uit van de Spaanse multinational Ebro Foods SA. Ebro Benelux verwerkt rijstproducten en afgeleiden, zowel volle rijst en breukrijst als rijstbloem. Daarnaast is er ook verwerking van peulvruchten & granen. Afnemers van de producten zijn zowel retail als industriële klanten wereldwijd. Bij de consument is er vooral bekendheid onder de merknamen Lassie, Bosto & Tilda.

 Efficiëntie en duidelijkheid in bedrijfsprocessen

In de Nederlandse vestiging van Ebro Foods was LeanForms al in gebruik, initieel voor de automatisering van de masterdataflow. Voorafgaand aan de implementatie van LeanForms werd er nog veel met Excel files gewerkt, die tussen verschillende afdelingen en medewerkers werden rondgestuurd. Dit leidde tot verwarring over de locatie van formulieren, wie welke taken moest uitvoeren en belangrijke informatie ontbrak vaak.

Na een succesvolle uitrol in Nederland, besloot Ebro Foods Benelux LeanForms te integreren in haar Belgische operaties. Dit resulteerde in gestroomlijnde, geautomatiseerde processen die de efficiëntie en transparantie aanzienlijk verbeterden.

"Het digitaliseren van de formulieren is heel populair binnen Ebro Foods Benelux. Er komen veel verzoeken binnen voor het digitaliseren en automatiseren van verschillende processen."

 Concrete Voordelen van LeanForms

Door LeanForms was het mogelijk om binnen een vrij korte termijn stappen te zetten op het gebied van digitalisatie en automatisering. Het kunnen digitaliseren in eigen beheer en op eigen tempo wordt als groot pluspunt gezien.

 Daarnaast is de aanzienlijke tijdsbesparing die het heeft opgeleverd een groot voordeel. Met minder e-mails in omloop en minder papieren formulieren, verloopt het beheer van workflows veel efficiënter. Dit heeft niet alleen geleid tot efficiëntere processen, maar ook tot verbeterde communicatie binnen de organisatie.

 Diverse toepassingen van LeanForms

Ebro Foods Benelux heeft LeanForms ingezet voor een breed scala aan processen en formulieren. Naast het automatiseren van de masterdataflow, heeft het bedrijf ook onder andere onkostennota's, quality checks en staalaanvragen gedigitaliseerd.

Voorheen was het verwerken van staalaanvragen een handmatige en intensieve klus. Met LeanForms is het nu veel makkelijker. Er zijn veel departementen bij dit proces betrokken en er zijn veel documenten gekoppeld, dus de flow die met LeanForms gemaakt is, heeft dit proces een stuk effectiever gemaakt.

 Krachtige rapportagemogelijkheden

Ebro Foods Benelux heeft met LeanForms toegang tot waardevolle data die actief kan worden gemonitord. Voor de start met LeanForms was er niet veel data beschikbaar. Inmiddels hebben ze voldoende data verzameld om zaken actief te kunnen monitoren. Bij de eerder genoemde staalaanvragen kunnen ze nu bijvoorbeeld zien hoeveel aanvragen er zijn geweest, via welke accountmanagers en wat het totale volume was.

Belangrijkste features

Ebro Foods Benelux waardeert met name de veelzijdigheid van LeanForms bij het bouwen van formulieren. Het platform biedt tal van veldtypen, variërend van tekstvelden tot datumvelden en keuzelijsten. Het centraal beheren van datasets wordt ook als waardevol ervaren, evenals het automatisch updaten van artikellijsten die als een dataset beschikbaar zijn.

"Eindgebruikers waren aanvankelijk kritisch over LeanForms omdat men twijfelde of het Excel kon vervangen. Maar tot op heden is geen enkel formulier onmogelijk gebleken in LeanForms, vooral dankzij de diverse veldopties. Ook de eindgebruikers zien nu duidelijk de meerwaarde van LeanForms."

Ondersteuning en service

Ebro Foods Benelux heeft positieve ervaringen met de ondersteuning en service van LeanForms. De basistraining werd als compleet en nuttig ervaren en de beschikbaarheid van online handleidingen wordt gewaardeerd. De communicatie met LeanForms verloopt vlot, wat bijdraagt aan een positieve gebruikerservaring.

𝗢𝗻𝘁𝗱𝗲𝗸 𝗵𝗼𝗲 𝗟𝗲𝗮𝗻𝗙𝗼𝗿𝗺𝘀 𝗼𝗼𝗸 𝗷𝗼𝘂𝘄 𝗯𝗲𝗱𝗿𝗶𝗷𝗳 𝗸𝗮𝗻 𝗵𝗲𝗹𝗽𝗲𝗻 𝗯𝗶𝗷 𝗵𝗲𝘁 𝘃𝗲𝗿𝗯𝗲𝘁𝗲𝗿𝗲𝗻 𝘃𝗮𝗻 𝗲𝗳𝗳𝗶𝗰𝗶ë𝗻𝘁𝗶𝗲 𝗲𝗻 𝗵𝗲𝗹𝗱𝗲𝗿𝗵𝗲𝗶𝗱 𝗶𝗻 𝗽𝗿𝗼𝗰𝗲𝘀𝘀𝗲𝗻: 𝗵𝘁𝘁𝗽𝘀://𝘄𝘄𝘄.𝗹𝗲𝗮𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝘀.𝗰𝗼𝗺/𝗱𝗲𝗺𝗼-𝗮𝗮𝗻𝘃𝗿𝗮𝗮𝗴/

Interessante informatie?

Het netwerk van de Lean Portal.nl is altijd benieuwd hoe we verder kunnen helpen.