Lean Portal.nl

Nieuws
24 november 2023 - geschreven door Patrick van Jaarsveld
  • Specialismes
  • Sectoren
  • Tags
Nieuws

VERSLAG - Lean Portal WORKSHOP 23/11/2023

Workshop "Hoe zet ik een goed jaarplan op?" door iValue Improvement

Op 23-11-23 heeft een inspirerende workshop plaats gevonden met als titel "Hoe zet je een goed jaarplan op". Het was een boeiende bijeenkomst, georganiseerd door iValue Improvement in samenwerking met Visual Workplace, waaraan 10 deelnemers vanuit diverse organisaties hebben deelgenomen.

De middag begon met een informatieve presentatie door Mirjam en Sylvia van iValue Improvement, waarin de essentie van Hoshin Kanri (ook wel X-matrix genoemd) werd toegelicht. De deelnemers kregen inzicht in de methodologie en leerden hoe dit instrument kan worden ingezet om een doeltreffend jaarplan op te stellen. De presentatie bood niet alleen theoretische kennis, maar ook praktische handvatten om deelnemers te helpen begrijpen hoe ze deze principes kunnen implementeren in hun eigen organisaties.

VERSLAG - Lean Portal WORKSHOP 23/11/2023 VERSLAG - Lean Portal WORKSHOP 23/11/2023

Na de presentatie gingen de deelnemers zelf aan de slag met het eigen jaarplan. In een aantal iteraties werkte men aan de aanzet voor het eigen jaarplan. Dit praktische gedeelte bood de gelegenheid om de opgedane kennis meteen toe te passen en ervaringen uit te wisselen met andere aanwezigen.

VERSLAG - Lean Portal WORKSHOP 23/11/2023 VERSLAG - Lean Portal WORKSHOP 23/11/2023

In de tweede helft van de middag lag de focus op het opvolgen van jaarplannen. Marlou van Visual Workplace demonstreerde hoe Visual Management een cruciale rol speelt bij het opvolgen van jaarplannen. De inspirerende Obeya ruimte bood een tastbare omgeving waarin deelnemers de impact van Visual Management konden ervaren.

De dag werd afgesloten met een netwerkborrel, waar de deelnemers de kans kregen om ideeën uit te wisselen en contacten te leggen. Al met al was het een geslaagde bijeenkomst die zeker voor herhaling vatbaar is.

VERSLAG - Lean Portal WORKSHOP 23/11/2023

Tot de volgende workshop!
De kennisdelers

Mirjam Bouten
✉️ mirjam@ivalueimprovement.com

Sylvia Hanenbergh
✉️ sylvia@ivalueimprovement.com

Marlou van Jaarsveld
✉️ marlou@visualworkplace.nl

 
Galerij

Interessante informatie?

Het netwerk van de Lean Portal.nl is altijd benieuwd hoe we verder kunnen helpen.