Lean Lead NV

Artikel
28 januari 2021 - geschreven door Lean Lead NV
  • Specialismes
  • Sectoren
  • Tags
Artikel

LEAN LEADERS

Door Gino Quenis

Lean Lead werd in het jaar 1999 opgericht door Gino Quenis en is uitgegroeid tot het grootste Lean netwerk van Vlaanderen met meer dan 100 vooraanstaande bedrijven en lean-believers die vandaag hun kennis en ervaring in het Lean Lead netwerk delen!

LEAN COACHING

Lean lead helpt jullie, fabrieksleiders en experten, bouwen aan de juiste fundamenten zodat ze wendbaar zijn voor wat komt. De ontwikkelingen in de industrie gaan nl. razendsnel en de toekomst van bedrijven ligt nu eenmaal bij het lean denken en bekwame, gemotiveerde medewerkers. Het zijn zij immers die slimmere productiemethodes en efficiënte logistieke processen ontwikkelen. Lean op zichzelf werkt niet, het zijn de medewerkers die werken ! 

Daarom begeleiden we bedrijven en hun medewerkers bij de zoektocht naar hun eigen lean  leadership & cultuur. Door middel van advies & coachen via 3 invalshoeken slagen wij erin jullie competentie , change en impact sterk te vergroten.

LEAN FILOSOFIE

Lean is geen tool of methode maar wel een ziens- of levenswijze die veel aandacht vraagt voor change-management. Net deze cultuur is tijdens de verandering bepalend om te komen tot het beoogde succes. “Betrokkenheid ” is namelijk de voorwaarde voor een cultuur van leren, initiëren en verbeteren. De ontwikkeling van ondernemende medewerkers wordt gezien als hét middel om de vooruitgang van de organisatie te waarborgen. Daarom adviseren wij jou en jouw organisatie hoe deze verandering het best wordt aangepakt en coachen we jouw medewerkers op hun zoektocht naar hun problemen en hun eigen oplossing tot zij uiteindelijk hun eigen Lean systeem ontwikkeld hebben.

Lean start als een (r)evolutie die continu blijft groeien en impact kent als je vertrekt van een duidelijke uitdaging “Business case” en gericht verbetert naar jouw doel “True North”. Enkel wanneer jijzelf en je organisatie leert Lean te ervaren, te beleven en te begrijpen kan je met de lean-filosofie succesvol jouw “fabriek van de toekomst” realiseren. Zie ook : www.alfalead.be. 

LEAN LEADERS

ONZE UITDAGING

Lean Lead wil de maakindustrie in België zien slagen en gelooft dat het vooral de mensen zijn die de toekomst van de maakindustrie zullen waarmaken. Daar ligt net onze uitdaging en sterkte. 

Om dit te realiseren kunnen bedrijven niet anders dan samenwerken. Door inzichten en kennis te vergroten en middelen te combineren kan men immers het hoofd bieden aan de internationale uitdagingen. En we willen die uitdaging & verantwoordelijkheid samen mét de bedrijven opnemen.

Lean Lead onderscheidt zich van elk ander netwerk door de focus te leggen op het werkwoord “zelflerend netwerken”. De interactieve rol die je als deelnemer krijgt wordt ondersteund door coaches met ruime ervaring en kennis rond lean. Onze experten werken in grote en gerenommeerde bedrijven en hebben meer dan 20 jaar ervaring.Deze praktijkervaring biedt een onschatbare meerwaarde aan onze deelnemers. Kortom: je wordt begeleid door mensen met inhoud en persoonlijkheid!

Interessante informatie?

Het netwerk van de Lean Portal.nl is altijd benieuwd hoe we verder kunnen helpen.