HAN_ University of Applied Sciences

Artikel
1 februari 2023 - geschreven door HAN_ University of Applied Sciences
  • Specialismes
  • Sectoren
  • Tags
Artikel

HAN LEAN EVENT 2023

Na twee jaar weer op de HAN campus ...

Wat hebben we genoten van de energie en het enthousiasme tijdens het HAN Lean Event op 26 januari 2023 op de HAN Campus in Arnhem. Na twee online jaren gingen we als vanouds van start in de aula, waarna het woord was aan onze studenten. Zij presenteerden die middag hun verbeterprojecten, waarna we met alle aanwezigen het beste verbeterproject kozen.

Voorafgaand aan het HAN Lean Event konden deelnemers zich te verdiepen in een van de kennis- en/of onderzoeksgebieden van het HAN Lean QRM Centrum. De sessies werden erg goed bezocht. Kon u niet deelnemen? Maar bent u wel geïnteresseerd in een van deze onderwerpen? Neem dan contact op met onze docenten en onderzoekers. 

Process mining biedt de mogelijkheid om op basis van proces data (bijvoorbeeld geregistreerde boekingen op materiaal of orders) het verloop van een proces te analyseren en te visualiseren. Meer informatie: Gerlinde Oversluizen
Productpresentatie Mc Twin en CAD2Glass. Het HAN Lean QRM Centrum gaat twee producten leveren: Een digital twin om de doorlooptijd van productieprocessen te beheersen en een automatische generator van werkinstructies.
Meer informatie: Menno Herkes
Actief leren verbeteren. Door activerende werkvormen krijgt u een idee bij hoe u de ontwikkeling van continu verbeterroutines in uw organisatie vorm kunt geven. Meer informatie: Wilfred Knol

AANPAK CONTINU VERBETEREN - KAIZEN INSTITUTE NEDERLAND

Na het welkomst woord, nam Boussra Argoubi, Business Unit Leader bij Kaizen Insitute Nederland de aanwezigen mee in de aanpak van continu verbeteren zoals die door het Kaizen Institute wordt gehanteerd. Jaarlijks organiseert het Kaizen Institute de Kaizen Awards. Deze hebben als doel om waardering en erkenning te geven aan bedrijven die het Kaizen™ uitstekend uitvoeren. Ook liet Boussra kort een praktijkcase bij Meeus zien waarbij deze aanpak leidend was. 

ONZE MINOR LEAN STUDENTEN IN DE SPOTLIGHTS

Toen was het woord aan onze minor Lean Management studenten. In duo’s presenteerden zij 25 verschillende verbeterprojecten in 4 verschillende rondes. Deelnemers aan de presentaties mochten vervolgens de projecten beoordelen.

HAN LEAN EVENT 2023

PRESENTATIES EN DEMONSTRATIES ROND DE U-SHAPED ASSEMBLY CELL

Dit jaar waren er ook verschillende presentaties en demonstraties rond de u-vormige assemblage lijn die als leer- en probeeromgeving op de HAN is opgezet. 

HAN LEAN EVENT 2023

BEKENDMAKING TOP DRIE BESTE MINOR LEAN VERBETERPROJECT 2023

Na de 4 verschillende presentatie- en stemrondes was het woord aan Mitchell van Roij en Stef Tiggeloven, om samen het winnende studentenkoppel aan te wijzen. De 3 beste projecten werden allereerst naar voren geroepen, dit zijn in willekeurige volgorde:

  • Afval voorkomen i.p.v. genezen - door Mohamed Ibrahim en Coen Kuipers bij Van Wijnen
  • Verbeterpotentieel assemblageproces van segment 'het dekje' - door studenten Tom van Vreden en Maarten van der Ziel bij VMI Groep
  • Meer zekerheid voor visuele eindkwaliteit - door Joost Leidekker en Dylan Volman bij Stora Enso - De Hoop
HAN LEAN EVENT 2023

EN DE WINNAAR IS ...

Er werden meer dan 450 stemmen uitgebracht op de verschillende projecten en om 17.45 was daar het moment van de bekendmaking. 

Dylan Volman, HAN-student Bedrijfskunde en Joost Leidekker, HAN-student Food & Business ontvingen voor het project Meer zekerheid voor visuele eindkwaliteit bij Stora Enso - De Hoop de eerste prijs. De enthousiaste mannen riepen direct na de bekendmaking ook Maarten de Groot, docent-begeleider en Nick Oppers, begeleider vanuit Stora Enso het podium op. 

HAN LEAN EVENT 2023

Interessante informatie?

Het netwerk van de Lean Portal.nl is altijd benieuwd hoe we verder kunnen helpen.