Flow in Motion BV

Klantcase
3 april 2023 - geschreven door Flow in Motion BV
  • Specialismes
  • Sectoren
  • Tags
Klantcase

Vloerbelijning en verkeersplan bij NelfKoopmans

Een super overzichtelijke en veilige werkplek zorgt direct voor blije werknemers!

Flow in Motion: We zijn naar NelfKoopmans geweest, een verfproducent met een divers aanbod in verf en coatings. Wij hebben ‘Nelf’ mogen helpen met hun belijning project inclusief verkeersplan om de structuur en het visuele overzicht te verbeteren. En bovendien de veiligheid en efficiëntie van de processen binnen de fabriek te maximaliseren! In slechts drie dagen tijd hebben we de gehele fabriek omgetoverd. Naar grote tevredenheid van de directie, vertegenwoordigd door Desmond en de medewerkers bij ‘Nelf’. In deze showcase lees je alles over de ervaring van NelfKoopmans en het resultaat van de belijning voor hun fabriek. Zoals Siebe (medewerker) in het Fries zei: ‘het ligt er strak in’!  

Onze vragen zijn beantwoord door Desmond Jack, Productieleider van NelfKoopmans. 

Vloerbelijning en verkeersplan bij NelfKoopmans

Welke twijfels hadden jullie van te voren over het product of de dienst?

Desmond Jack: Mijn grootste twijfel was of de belijning wel kon tegen de vele verkeersstromen van heftrucks en palletwagens. De ervaring leert nu dat de belijning na de eerste week nog steeds perfect zit en dit neemt deze grote twijfel weg!

Elke dag komen er gemiddeld honderd heftrucks over de zebrapaden, we hebben vijftien heftrucks en een relatief klein gebouw, dus dat gaat wel heen en weer.

Wat zijn doorslaggevende factoren geweest voor jullie keuze voor Flow in Motion?

Desmond Jack: Ik vind de prijs voor de geleverde producten en dienst erg goed. Daarbij zijn alle zaken goed afgestemd, zo is Flow in Motion een aantal keren langs geweest bij ons om de situatie in de fabriek te bekijken en te beoordelen en hierbij advies te geven. Ook zijn we te allen tijde goed ondersteund bij onze vraagstukken en wensen die we hadden.

De tips over het visualiseren van het verkeersplan waren erg praktisch. Binnen het contact is er is zelfs nog een extra keer beeld gebeld om de laatste dingen te verduidelijken. Er is veel persoonlijke aandacht aanwezig. Dit heeft in het begin direct voor vertrouwen gezorgd en dat is dan ook de belangrijkste doorslaggevende factor geweest.

Hoe zouden jullie Flow in Motion omschrijven?

Desmond Jack: Professioneel, zowel de eigenaar als de jongens die aanwezig waren tijdens het aanbrengen van de belijning. En daarbij lekker nuchter! Ik zeg altijd dat enkel Friese nuchterheid bestaat maar daar kom ik nu op terug, haha. En de communicatie gedurende het project was perfect. Alles tezamen zorgt ervoor dat wij de professionaliteit heel erg hoog hebben ervaren! Dus een goed advies voor andere bedrijven om dit ook te laten doen.

Vloerbelijning en verkeersplan bij NelfKoopmans

Hoe was jullie ervaring met ons binnen het gehele proces, van A tot Z?

Desmond Jack: Eigenlijk perfect! Er is een driedaags project opgezet en het is ook netjes binnen deze drie dagen aangebracht. De jongens hebben ook samengewerkt met ons personeel, want er werd tussendoor natuurlijk gewoon gewerkt in de fabriek. Dit alles is super goed verlopen en in goede banen geleid.

Onze medewerkers hebben zelf niet stil hoeven staan, hooguit moesten we even aan de kant. Voor de rest konden we mooi door! Hier was ik dan ook erg blij mee. En direct na het aanbrengen zie je hoe het moet zijn! We zijn erg tevreden met het resultaat.

Wat voor resultaat heeft de vloerbelijning voor jullie als bedrijf opgeleverd?

Desmond Jack: Je ziet eigenlijk direct een gedragsverandering bij de medewerkers zonder dat we iets hebben hoeven zeggen of uitleggen. Het personeel loopt netjes op de looppaden en de producten worden binnen de daarvoor aangewezen vakken geplaatst.

Voor de structuur en veiligheid is dit een hele belangrijke stap geweest. Het is mooi om te zien dat de medewerkers zich eraan houden zonder dat je ook maar iets tegen ze hebt hoeven zeggen. Alles valt op deze manier op zijn plek. Het brengt een stukje rust en zekerheid mee en dat is heel fijn.

Aan wie zouden jullie dit product nog meer willen aanbevelen?

Desmond Jack: Ik denk dat dit voor elk productiebedrijf erg geschikt is. Voor elk bedrijf zouden orde en netheid en veiligheid belangrijke aspecten moeten zijn. Hier in de regio zitten voldoende bedrijven waar ik jullie aan zou willen aanbevelen. Het is een mooi en flexibel product dat je goed en snel kunt aanpassen en onderhouden. Als je later op nieuwe ideeën komt, kun je dit direct (laten) toepassen.

Interessante informatie?

Het netwerk van de Lean Portal.nl is altijd benieuwd hoe we verder kunnen helpen.