A-SAFE B.V.

Artikel
12 april 2023 - geschreven door A-SAFE B.V.
  • Specialismes
  • Sectoren
  • Tags
Artikel

PAS 13, de praktijkcode voor aanrijdbeveiliging

De eerste en enige praktijkcode voor aanrijdbeveiliging op de werkplek is beschikbaar. Hierdoor worden veiligheidsstandaarden op industriële werkplaatsen over de hele wereld verbeterd. 

BSI (British Standard Institution) vergelijkbaar met het Nederlandse NEN normalisatie-instituut heeft in samenwerking met diverse grote onafhankelijke internationale bedrijven een richtlijn ontwikkeld voor stalen- en kunststof aanrijdbeveiligingen in industriële omgevingen. Hiermee is een éénduidig gestandaardiseerd testprotocol vastgesteld voor implementatie van verschillende aanrijdbeveiligingen en voetgangersafschermingen.

PAS-13  (Publicly Available Specification) beschrijft aan welke eisen een aanrijdbeveiliging dient te voldoen en hoe dit te testen en te berekenen. Het Keuringsinstituut TUV Nord heeft deze richtlijn geadopteerd en certificeert volgens de PAS-13 beschreven testmethodes.

PAS-13 is een gewaarborgde certificering en draagt bij aan een Europese harmonisering met als doel een veilige werkomgeving voor iedereen, door aanrijbeveiliging toe te passen conform PAS-13 is men ervan verzekerd dat de aanrijdbeveiliging geschikt is voor het beoogde doel.

A-Safe kunststof aanrijdbeveiligingen voldoen aan de PAS-13 normeringen en zijn volgens de nieuwe TUV Nord PAS-13 richtlijnen gecertificeerd.

Wat is PAS 13?

"Deze gedragscode is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die de focus heeft op gezondheid en veiligheid. Vooral in organisaties met veel intern transport waar de bescherming van personeel, apparatuur en kolommen van groot belang is."

Anne Hayes, hoofd van Market Development for Governance bij BSI

Voor meer informatie video's over P13 Praktijkcodes klik HIER

 
Video

Interessante informatie?

Het netwerk van de Lean Portal.nl is altijd benieuwd hoe we verder kunnen helpen.