5S Company

Klantcase
31 mei 2021 - geschreven door Pien Nootebos
  • Specialismes
  • Sectoren
  • Tags
Klantcase

5S Company bij AVR

Ervaring logistiek manager

Lees hieronder de ervaring met 5S Company van Remo, hoofd logistiek bij AVR.

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Remo en ik ben hoofd logistiek bij AVR (afvalverbranding). Ik ben verantwoordelijk voor ongeveer 80 medewerkers die zorg dragen voor alle logistieke activiteiten in de op-, en overslag en transport. Daarnaast ben ik medeverantwoordelijk voor het goed laten aansluiten van de logistieke acties op de keten.

5S COMPANY AVR LOGISTIEK

We zijn bij logistiek begonnen met een 5S uitrol om de werkvloer te organiseren. Een hele klus bij een afvalverbrander, maar het levert nu al resultaten op doordat bijv. materialen een vaste plek hebben en men niet loopt te zoeken.

Naast 5S is er een groot verbetertraject geweest om de gehele keten te reviewen. Dit initiatief kwam vanuit het andere label: CI-Company. De kerngroep hiervoor bestaat uit afgevaardigden van alle betrokken afdelingen waarmee gestart is met een uitgebreide en interactieve analyse. Na deze analyse zijn de acties gedefinieerd en zijn we aan de slag gegaan.

ERVARING MET 5S COMPANY

Ik heb de werkwijze van 5S Company als zeer fijn ervaren. Er is een mix van verschillende persoonlijkheden en kwaliteiten waardoor er een goede aanvulling is op elkaar. Het is een partij die scherp, analytisch en oprecht geïnteresseerd is waardoor ze snel de goede verbanden leggen, ook met een half woord. Ze analyseren veelal op interviewende manier waarbij ze hoofd en bijzaken weten te scheiden en het vertrouwen winnen van de medewerkers.

5S Company heeft een hoge drive en gaat ook door wanneer het even tegenzit. Zo ontstaan er al snel duidelijke resultaten.

WAT DOET AVR

AVR is gespecialiseerd in de verwerking van diverse soorten restafval. Ze zetten dit afval om in energie en grondstoffen voor huishoudens en bedrijven. Het is de ambitie van AVR om een schone wereld te creëren waarin niets onbenut blijft.

AVR beschikt over twee locaties waar energie en grondstoffen worden gemaakt van afval: Duiven en Rozenburg. In Den Haag, Utrecht en hartje Rotterdam bevinden zich 4 overslagstations.

Remo Meijdam
Hoofd logistiek
AVR

5S Company bij AVR

Interessante informatie?

Het netwerk van de Lean Portal.nl is altijd benieuwd hoe we verder kunnen helpen.