Event Digital Transformation

€99 p.p.
 • Workshop
 • 28 september 2023 - Event van Symbol B.V.
  • Locatie Amersfoort
  • Begintijd 9:00
  • Eindtijd 16:30
  • Inschrijven tot 27 september 2023
  • Max. 10
  • Plekken vrij 3/10
Workshop

Event Digital Transformation

Smart Industrie, digitale innovatie, big data, digitale transformatie … Zomaar enkele begrippen die je als je de IT-sector moet geloven niet mag missen om te overleven. Wereldwijd wordt hiervoor vaak de term Industrie 4.0 gebruikt, oftewel de vierde industriële revolutie. De afgelopen jaren is deze term veranderd van buzz-woord naar een serieuze strategie dat door een steeds groter aantal bedrijven wordt toegepast. Ook wij ervaren dat steeds meer van onze relaties zich bezighouden met de implementatie van Industry 4.0 of aspecten daarvan. Maar we zien ook dat organisaties worstelen met deze transitie of zelfs aarzelen om er überhaupt aan te beginnen.

 

Industry 4.0 in Japan, Digital transformation roadmap en nog vier interessante workshops!

Symbol organiseert, in samenwerking met haar partners, ook dit jaar weer een tweetal events om kennis op te doen op het thema Industry 4.0 en digital transformation. Op 15 juni is het eerste event en op 28 september het tweede event. Je kunt op beide events komen, of op één van de events. We starten na de introductie met een plenaire keynote speaker. Daarna volg je in kleinere groepen een drietal workshops naar keuze. Zo kun je o.a. zelf in ons Smart Experience Center ervaren hoe je Process Mining kunt inzetten en demonstreert Minitab de mogelijkheden van Real Time SPC aan de hand van een praktijkcase. LeanForms laat zien hoe je met digitale formulieren slimmer en effectiever kunt werken en Ergo Design laat zien hoe je m.b.v. simulatie tot de inrichting van een geheel nieuwe fabriek komt.

Voor wie

Operation Managers, Directies, QSHE en KAM Managers in de industrie, automotive, bouw, logistiek en technische dienstverlening die meer willen weten over de digitale transitie en Industrie 4.0.

Wanneer

Donderdag 28 september 2023.

Programma

Na een plenair welkom word je ingedeeld in groepen die steeds parallel een workshop volgen. De volgorde waarin je de workshops volgt, varieert dus, afhankelijk van de groep waarin je zit. Tot slot is er een netwerkborrel. Hieronder is het tijdsschema weergegeven:

09:00-09:30:     Inloop en Ontvangst

09:30-10:30:     Industry 4.0 in Japan

10:30-11:00:       Pauze

11:00-11:45:       Workshop ronde 1

12:00-13:00:      Lunch

13:00-13:45:      Workshop ronde 2

14:00-14:45:      Workshop ronde 3

15:00-16:00:      Plenaire afsluiting & Networkborrel

Toelichting

Plenaire sessie: Japan 4.0 (Symbol, Dick Theisens)
Coen Huesmann geeft leiding aan het manufacturing competence centre van CGI. Met als motto Veilige en Duurzame oplossingen binnen manufacturing begeleidt CGI bedrijven in hun digitale transformatie richting Unified Manufacturing. Hoe pak je dit aan? Waar begin je en wat levert het uiteindelijk op? Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden zal Coen ervaringen delen over wat er bij komt kijken en waar bedrijven zoal tegenaan lopen.

Plenaire sessie: Unified Manufacturing (CGI, Coen Huesmann)
Coen Huesmann geeft leiding aan het manufacturing competence centre van CGI. Met als motto Veilige en Duurzame oplossingen binnen manufacturing begeleidt CGI bedrijven in hun digitale transformatie richting Unified Manufacturing. Hoe pak je dit aan? Waar begin je en wat levert het uiteindelijk op? Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden zal Coen ervaringen delen over wat er bij komt kijken en waar bedrijven zoal tegenaan lopen.

Workshop A: Operationeel management 4.0 (Symbol, Ricardo Meulstee + Marijn Koel)
In de workshop ‘Operationeel management 4.0’ maak je kennis met een moderne manier van de dagelijkse standup meeting en performance management. Op een groot touchscreen worden alle operationele data weergegeven. Dat kan bijvoorbeeld met PowerBI. De systemen kunnen verbinden met het gehele productieapparaat, maar ook met andere devices zoals tablets en smartphones. Dit biedt een enorme versnelling in het bespreken van de performance en het proces van continu verbeteren. (onder voorbehoud)

Workshop B: Real Time SPC (Minitab, Roberto Mastrangelo)
De meesten kennen Minitab van het softwarepakket waarmee je data statistisch kunt analyseren en visualiseren. Maar onder de paraplu van Minitab vallen veel meer pakketten. Real Time SPC is één van deze nieuwe pakketten. Roberto is a solution architect bij Minitab. Hij zal aan de hand van een praktijkcase laten zien hoe je Real Time SPC inzet om processen te monitoren en ook automatisch actie kunt ondernemen op speciale events en trends.

Workshop C: Try before you fly (LeanForms, Anton Schaerlaeckens)
In deze workshop over standaardisatie in processen en workflow management vertelt Anton Schaerlaeckens (LeanForms) zijn ervaringen met ondersteuning vanuit de klassieke ICT afdelingen. Maar ook de transformatie van een formeel, strak ISO kwaliteitsmanagement wat niet werkte in de praktijk naar een praktische werkvorm met tal van Lean principes. Een echt bedrijfsmanagement systeem dat wel werkt en continu verbeteren bijna vanzelf initieert.

Workshop D: Lean Six Sigma 4.0 roadmap (Symbol, David van Eekhout)
Vele relaties van Symbol volgen het CIMM-groeimodel om stappen te zetten in hun transformatieproces. Dit groeimodel verloopt via vijf fasen van ontwikkeling, waarbinnen verschillende bouwblokken vanuit de Lean en Six Sigma filosofie worden gebruikt om te komen tot Operational Excellence. Met de komst van Industry 4.0 ondergaan veel van deze bouwblokken een moderniseringsslag. Denk daarbij aan Process Mining, data collectie vanuit het proces, Robotic Process Automation (RPA), Real time SPC ,enzovoort. In deze workshop neemt David je mee in deze ontwikkelingen en de nieuwste release van het CIMM4.0 groeimodel.

Kosten

We laten je graag kennismaken met onze visie op digitalisering binnen de industriële processen en Industrie 4.0. De kosten voor deelname aan dit event bedragen € 99,- p.p.

Voor dit event zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Mocht je je hebben ingeschreven en onverhoopt niet kunnen komen, laat ons dit dan weten, dan kan een andere geïnteresseerde het event bijwonen.

Locatie

Het event vindt plaats op onze locatie in Amersfoort, pal tegenover het Centraal Station.
Onze locatie in Amersfoort ligt pal tegenover de hoofd- ingang van het NS station en is dus eenvoudig per openbaar vervoer bereikbaar. Kom je met de auto, dan kun je het beste parkeren in de Q-Park P+R Barchman Wuytierslaan, op circa 5 minuten loopafstand van ons kantoor.

Aanmelden

Heb je interesse in dit event? Schrijf je dan direct in via onderstaand formulier. Er is slechts plek voor 50 deelnemers, dus wees er snel bij! Vanwege de verwachte belangstelling kun je je maximaal met 2 personen van één organisatie inschrijven.an één organisatie inschrijven.