Event Digital Transformation

€195 p.p.
 • Workshop
 • 15 juni 2023 - Event van Symbol B.V.
  • Locatie Amersfoort
  • Begintijd 9:00
  • Eindtijd 16:30
  • Inschrijven tot 14 juni 2023
  • Max. 25
  • Plekken vrij 25/25
Workshop

Event Digital Transformation

Smart Industrie, digitale innovatie, big data, digitale transformatie … Zomaar enkele begrippen die je als je de IT-sector moet geloven niet mag missen om te overleven. Wereldwijd wordt hiervoor vaak de term Industrie 4.0 gebruikt, oftewel de vierde industriële revolutie. De afgelopen jaren is deze term veranderd van buzz-woord naar een serieuze strategie dat door een steeds groter aantal bedrijven wordt toegepast. Ook wij ervaren dat steeds meer van onze relaties zich bezighouden met de implementatie van Industry 4.0 of aspecten daarvan. Maar we zien ook dat organisaties worstelen met deze transitie of zelfs aarzelen om er überhaupt aan te beginnen.

Industry 4.0 in Japan, Digital transformation roadmap en nog vier interessante workshops!

Daarom organiseert Symbol, in samenwerking met diverse partners, ook dit jaar weer een tweetal events om kennis op te doen op het thema Industry 4.0 en digital transformation. We hebben twee plenaire sprekers een een viertal interessante workshops georganiseerd. In het middagprogramma kun je drie van de workshops bijwonen, die je zelf kiest. Zo kun je o.a. zelf in ons Smart Experience Center ervaren hoe je Process Mining kunt inzetten en demonstreert Minitab de mogelijkheden van Monte Carlo simulatie. LeanForms laat zien hoe je met digitale formulieren slimmer en effectiever kunt werken en Ergo Design laat zien hoe je m.b.v. SLP tot de inrichting van een geheel nieuwe fabriek komt.

Voor wie

Operation Managers, Directies, QSHE en KAM Managers in de industrie, automotive, bouw, logistiek en technische dienstverlening die meer willen weten over de digitale transitie en Industrie 4.0.

Wanneer

Donderdag 15 juni 2023.

Programma

Na een plenair welkom word je ingedeeld in groepen die steeds parallel een workshop volgen. De volgorde waarin je de workshops volgt, varieert dus, afhankelijk van de groep waarin je zit. Tot slot is er een netwerkborrel. Hieronder is het tijdsschema weergegeven:

09:00-09:30:     Inloop en Ontvangst

09:30-10:30:      Roadmap voor digital transformation

10:30-11:00:       Pauze

11:00-12:00:       Industry 4.0 in Japan

12:00-13:00:      Lunch

13:00-13:45:      Workshop ronde 1

14:00-14:45:      Workshop ronde 2

15:00-15:45:      Workshop ronde 2

16:00-16:30:      Plenaire afsluiting & Netwerkborrel

Toelichting programma

Plenaire sessie: Unified Manufacturing (CGI, Coen Huesmann)
Coen Huesmann geeft leiding aan het manufacturing competence centre van CGI. Met als motto Veilige en Duurzame oplossingen binnen manufacturing begeleidt CGI bedrijven in hun digitale transformatie richting Unified Manufacturing. Hoe pak je dit aan? Waar begin je en wat levert het uiteindelijk op? Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden zal Coen ervaringen delen over wat er bij komt kijken en waar bedrijven zoal tegenaan lopen.

Workshop A: Monte Carlo (Minitab, Nick)
De meesten kennen Minitab van het softwarepakket waarmee je data statistisch kunt analyseren en visualiseren. Maar onder paraplu van Minitab vallen veel meer pakketten. In deze workshop zullen we dieper ingaan op Monte Carlo simulaties.

Workshop B: Try before you fly (LeanForms, Anton Schaerlaeckens)
In deze workshop over standaardisatie in processen en workflow management vertelt Anton Schaerlaeckens (LeanForms) zijn ervaringen met ondersteuning vanuit de klassieke ICT afdelingen. Maar ook de transformatie van een formeel, strak ISO kwaliteitsmanagement wat niet werkte in de praktijk naar een praktische werkvorm met tal van Lean principes. Een echt bedrijfsmanagement systeem dat wel werkt en continu verbeteren bijna vanzelf initieert

Workshop C: Process Mining (Symbol  David van Eekhout)
In ons Lean Experience Center in Amersfoort laten we mensen kennismaken met verschillende onderdelen van Industry 4.0. Eén van deze technieken is Process Mining. Dit is de moderne opvolger van Value Stream Mapping. Process mining is echter een datagedreven manier om een procesmodel te creëren en waarmee processen kunnen worden gevisualiseerd en geanalyseerd. Het is één van de procesmanagementtechnieken die steeds meer wordt toegepast voor complexe processen.

Workshop D: Plant Simulation (Ergo design, Douwe Bonnema)
Ergo Design wordt ook wel de ‘Binnenhuisarchitect van de fabriek’ genoemd. In deze workshop demonstreren we de mogelijkheden van 3D Visualisatie, Animatie en Simulatie ook wel SLP genoemd. ‘Systematic Layout Planning’, is een beproefde werkwijze om op een onderbouwde manier te komen tot een optimale inrichting van fysieke bedrijfsprocessen.

Kosten

We laten je graag kennismaken met onze visie op digitalisering binnen de industriële processen en Industrie 4.0. De kosten voor deelname aan dit event bedragen € 195,- p.p.

Voor dit event zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Mocht je je hebben ingeschreven en onverhoopt niet kunnen komen, laat ons dit dan weten, dan kan een andere geïnteresseerde het event bijwonen.

Locatie

Het event vindt plaats op onze locatie in Amersfoort, pal tegenover het Centraal Station.

Aanmelden

Heb je interesse in dit event? Schrijf je dan direct in via onderstaand formulier. Er is slechts plek voor 50 deelnemers, dus wees er snel bij! Vanwege de verwachte belangstelling kun je je maximaal met 2 personen van één organisatie inschrijven.

Inschrijven

Vul onderstaand formulier in om mee te doen aan dit agenda punt.