Pont Lean Consult

Nieuws
4 juni 2021 - geschreven door Martijn Pont
  • Specialismes
  • Sectoren
  • Tags
Nieuws

Alweer een vereniging

Kracht door koers

Weer heeft zich een vereniging gemeld met de wens om aspecten van continu verbeteren toe te passen in de dagelijkse praktijk. Ditmaal een beroepsvereniging. 

Verenigingen zijn bijzondere lichamen. Ze hebben geen commerciële doelstellingen. Daarmee lijkt de mogelijkheid om een aantal bedrijfsmatige, resultaat gerichte interventies uitgesloten. In ieder geval raken die buiten het zicht.

Dit terwijl verenigingen vaak veel mensen bedienen. Het besturen an sich levert geen klantwaarde op en dus de gewenste resultaten moeten zo worden beschreven, gevolgd en nagestreefd dat leden daar optimaal plezier van hebben en de organisatie (het bestuur + de backoffice) dit zo effectief mogelijk samen tot strand brengen.

Daar komt Martijn's kennis van Strategy Deployment goed van pas. Martijn zorgt ervoor dat strategie wordt vastgesteld, doorvoeld en beleefd van de boardroom tot de werkvloer. Strategie komt alleen tot uiting door acties vanuit een juiste positionering. In de praktijk blijkt vaak dat één of meerdere elementen ontbreken om tot de gewenste resultaten te komen.

Kleine interventies waar het kan, grote als het nodig  is. Altijd de mens centraal. Of het nu gaat om de afnemer/lid van een vereniging, een bestuurder of een medewerker. Samen voor het beste resultaat voor de leden.

Interessante informatie?

Het netwerk van de Lean Portal.nl is altijd benieuwd hoe we verder kunnen helpen.