Loods Business

Artikel
15 december 2020 - geschreven door Stefan Kok
  • Specialismes
  • Sectoren
  • Tags
Artikel

THUISWERKEN - Corona en Kaizen

Verandering dagelijks werk vraagt om aanpassing processen

Juist nu de manier waarop we ons dagelijks werk doen erg veranderd is, vraagt dit om aanpassing van onze processen. Door de nieuwe manier van werken en samenwerken is het vaak noodzakelijk om hele processen of gedeeltes van processen met elkaar op nieuw te ontwerpen. Vroeger deden we dat gewoon met bruin papier en plakkertjes, nu is dat een stuk lastiger. Om vanaf de #thuiswerkplek een goede kaizen te doen en stap voor stap het proces daadwerkelijk te verbeteren, is een creatieve oplossing nodig.

THUISWERKEN - Corona en Kaizen

Onlangs sprak ik met een relatie over dit vraagstuk. Met behulp van #videocalls en schermdelen doen ze de kaizen. Opvolging gebeurt door het gebruik van een eenvoudige scrum-app. Hoewel de #kaizen zelf wel wat aanpassing vraagt ten opzichte van hoe we het voor corona deden, willen ze eigenlijk niet weer afscheid nemen van de manier waarop we de experimenten naar een verbeterde werkwijze volgen. Een praktische oplossing van het omgaan met de nieuwe realiteit.

Inmiddels is dit vaker toegepast. Op deze manier kan een organisatie ook nu vasthouden aan het continu verbeteren. Eigenlijk niets nieuws of anders, maar gewoon het toepassen van bekende manieren van werken in combinatie met nieuwe technieken. Wil je meer weten, bel me op 06-22092762.
#thuiswerkkaizen

Interessante informatie?

Het netwerk van de Lean Portal.nl is altijd benieuwd hoe we verder kunnen helpen.