Leanmakers

Artikel
14 januari 2021 - geschreven door Leanmakers
  • Specialismes
  • Sectoren
  • Tags
Artikel

Lichtpuntje in Coronatijd

Leanmakers en Snoezy: iets voor een ander kunnen betekenen geeft zoveel voldoening!

Niet of nauwelijks bezoek van familie en dierbaren mogen ontvangen, het was maandenlang de verdrietige realiteit voor bewoners van Nederlandse verpleeg- en verzorgingshuizen. Om deze eenzame bewoners toch iets vertrouwds te geven hadden RICK SCHRIJNEMAKERS (van Leanmakers) en AMANDA DOON van SNOEZY het idee om een reminiscentie-kussen cadeau te doen. Een kussen met de afbeelding van iets dierbaars. Samen maakte ze een plan en al gauw werd zorgorganisatie Sevagram gekozen, een klant van Leanmakers. Niet lang daarna hadden alle bewoners van de locatie Oranjehof zo’n speciaal kussen

Toen Amanda Doon in augustus 2019 met SNOEZY begon, deed ze dat met al de nodige kennis van de zorg. “Mijn vader heeft een op de zorg gericht bedrijf en ben ik ook werkzaam voor.” Toch richtte ze zich met haar product in eerste instantie op de babykamer. Kussens in de vorm van bijvoorbeeld een maan, vlieger of ballon met daarop een eigen ontwerp. “Je kunt denken aan een specifieke afbeelding of tekst, maar ook een ontwerp op basis van een geboortekaartje.”

“Je omarmt als het ware een dierbare herinnering”

In maart raakte ze in gesprek met Rick Schrijnemakers van Leanmakers. Een van de klanten van Leanmakers is Sevagram. Amanda sprak met Rick onder andere over de geïsoleerde situatie van de verpleeghuisbewoners, vertelt ze. “Samen met Rick ontstond het idee om deze bewoners een reminiscentie-kussen cadeau te doen. Een kussen met foto’s van een dierbare, van een situatie van vroeger waar ze met plezier aan terugdenken. Zodat ze die warme herinnering als het ware konden omarmen. Het is net als bij de babykussens maatwerk; ieder kussen is specifiek op een persoon gericht. De kussens zijn voorzien van een speciale vulling en wasbaar, met het oog op de hygiëne.”

Met dit idee hebben Rick en Amanda contact opgenomen met Sevagram om voor alle bewoners een reminiscentie-kussen te maken. Amanda: “Op de ene zijde staan foto’s van de familie (van vroeger), afgestemd op de betreffende bewoner, op de andere zijde een persoonlijke tekst met de logo’s van Leanmakers en SNOEZY.” De reacties, geeft Amanda aan, waren geweldig. Heel positief. Warm en emotioneel ook. “Het zorgde voor herkenning. Bewoners knuffelden het kussen, liepen er de hele dag mee rond. Dus ja, ons doel was bereikt.”

Inmiddels is de lockdown voor de verpleeg- en verzorghuizen opgeheven – de bewoners mogen weer bezoek ontvangen. Wat de kussens niet overbodig maakt, zegt Amanda tot slot. “Nee, die doen nog steeds goed dienst. Dus ja, ik ga kijken hoe hier een vervolg aan te geven. Zo zijn er veel mogelijkheden, maar die moeten wel steeds heel gericht op de doelgroep worden afgestemd.”

Lichtpuntje in Coronatijd

Interessante informatie?

Het netwerk van de Lean Portal.nl is altijd benieuwd hoe we verder kunnen helpen.