Brady Corporation

Klantcase
25 mei 2022 - geschreven door Angelo Romano
  • Specialismes
  • Sectoren
  • Tags
Klantcase

Efficiënt en veilig onderhoud aan machines

Middels een schaalbare Lockout/Tagout-implementatie

Case Study - Efficiënt en veiligonderhoud aan machines bij Ontex

Ontex is een toonaangevende internationale groep die hoogwaardige hygiëne-artikelen ontwikkelt en produceert voor baby's, vrouwen en volwassenen. Ze zijn de uitgelezen partner voor consumenten, detailhandelaren, professionele en particuliere zorgverleners wereldwijd.

Ontex implementeerde efficiënte Lockout/Tagout-procedures die de snelheid en veiligheid tijdens onderhoudswerken optimaliseert voor diverse machines in Buggenhout.

Uitdaging - Veilig en efficiënt onderhoud

Ontex wilde een hoog niveau van veiligheid en efficiëntie bereiken tijdens onderhoudswerken aan machines.

Oplossing

Een schaalbare en aanpasbare Lockout/Tagout-implementatie.

Samen met een gespecialiseerde distributiepartner bood Brady zijn deskundige Procedure Writing Services voor het schrijven van veiligheidsprocedures aan samen met de LINK360-veiligheidsproceduresoftware, vergrendelingssystemen en hangsloten om Lockout/Tagout op de werkplek te implementeren.

Eerst bezochten experts van de gespecialiseerde distributiepartner en Brady Corporation de Ontex-vestiging in Buggenhout om efficiënte, machinespecifieke vergrendelingsprocedures op basis van best practices te schrijven. Deze procedures maken een systematische isolatie van machines van al hun energiebronnen mogelijk tijdens onderhoudswerken om de veiligheid te verhogen en ongevallen op de werkplek te voorkomen.

Er werden ongeveer 350 procedures aan de onderhoudstechnici van Ontex aangeboden via de LINK360-software, die het mogelijk maakt om op eenvoudige wijze machinespecifieke veiligheidsprocedures goed te keuren, te kopiëren, te bewerken, te communiceren en te schalen. Brady paste de look & feel van LINK360 aan de specificaties van Ontex aan, introduceerde kleurcodes en specifieke taalkeuzes. De procedurestappen werden ook in de software geïllustreerd met foto's genomen bij Ontex Buggenhout, zodat werknemers snel relevante energiecontrolepunten per machine kunnen herkennen, vinden en vergrendelen.

Op basis van de door de klant goedgekeurde vergrendelingsprocedures stelden de distributeur en Brady een uitgebreid lock & key-plan op, afgestemd op de specifieke eisen van Ontex. Dit omvatte zorgvuldig uitgewerkte sleutelhiërarchieën met lopers op verschillende managementniveaus voor de verschillende soorten voorgestelde sloten. De elektriciens van Ontex kregen bijvoorbeeld hangsloten met een nylon beugel aangeboden als bescherming tegen elektrische schokken, terwijl andere technici de voorkeur gaven aan hangsloten met een stalen beugel. Elke specialist kan zijn persoonlijke sloten openen en verwijderen als hij klaar is met zijn werk. Teamleiders kunnen elk slot dat aan hun team is toegewezen, openen en de veiligheidsmanager van het bedrijf kan, indien nodig, een slot openen na het volgen van een speciale procedure.

Met ondersteuning van de distributiepartner heeft Brady ook de eigenlijke vergrendelingssystemen en SafeKey-hangsloten geleverd om de vergrendelingsprocedures in de werkplaats van Ontex te implementeren. SafeKey-hangsloten bieden het grootste aantal sleutel- en slotcombinaties op de markt en maken een toekomstbestendige Lockout/Tagout-aanpak mogelijk met de grootste sets sloten op meerdere loperniveaus. Elk SafeKey-slot werd gepersonaliseerd met een gegraveerd serienummer en werd in lock boxes per set van 10 stuks geleverd.

Resultaten - Veilige en efficiënte Lockout/Tagout

Ontex Buggenhout kan nu efficiënt communiceren over het gebruik van optimale lockout-tools dankzij stapsgewijze, machinespecifieke vergrendelingsprocedures, geïllustreerd met ter plaatse gemaakte foto's. Eenvoudige naleving van de goedgekeurde procedures verhoogt de veiligheid, snelheid en efficiëntie van het onderhoud. Het management kan eenvoudig wijzigingen bewerken, goedkeuren en communiceren vanaf een centrale, digitale locatie. Elke digitaal goedgekeurde procedure kan vervolgens worden geprint en aan relevante machines worden bevestigd, of kan direct door werknemers worden opgeroepen via een tablet of smartphone.

 

Efficiënt en veilig onderhoud aan machines Efficiënt en veilig onderhoud aan machines Efficiënt en veilig onderhoud aan machines  
Downloads

Interessante informatie?

Het netwerk van de Lean Portal.nl is altijd benieuwd hoe we verder kunnen helpen.