Brady Corporation

Klantcase
25 mei 2022 - geschreven door Angelo Romano
  • Specialismes
  • Sectoren
  • Tags
Klantcase

Eersteklas Lockout/Tagout in de drankenindustrie

Met machinespecifieke Lockout/Tagout-procedures

Casestudy - Eersteklas Lockout/Tagout in de drankenindustrie

Een grote drankenproducent heeft de veiligheid tijdens onderhoudswerken aanzienlijk verhoogd met machinespecifieke Lockout/Tagout-procedures, waarmee elk ongeval met bewegende machineonderdelen en machine-energie kan worden voorkomen. Uitdaging Onderhoud van machines veiliger maken Een grote drankenproducent gebruikte al veiligheidssloten en -tools om machines tijdens onderhoudswerkzaamheden te isoleren. De procedures voor een optimaal gebruik van Lockout/Tagout waren niet altijd 100% duidelijk. Om de veiligheid op de werkplek te verbeteren, had het bedrijf de beste Lockout/Tagout-procedures nodig, specifiek geschreven voor elke machine ter plaatse. Dit grote project voor veiligheid op de werkplek had betrekking op zowel de productie- als de magazijnruimte, met inbegrip van een groot aantal machines voor het vullen, verpakken en optillen van flessen. Oplossing Voor elke machine een volledige Lockout/Tagout-procedure Brady Corporation stuurde een gespecialiseerde veiligheidsingenieur ter plaatse om samen met de klant de beste, volledig geïllustreerde Lockout/Tagout-procedures te schrijven. Deze procedures zorgen voor een volledige isolatie van de machine van alle energiebronnen, en voorkomen ernstige veiligheidsrisico's en ongevallen bij onderhoudswerkzaamheden.

Elk energiecontrolepunt, of het nu een drukknop, handwielafsluiter, vlinderklep of iets anders is, werd geïdentificeerd en opgenomen in de nieuwe Lockout/Tagout-procedures. Onze ingenieur illustreerde ze allemaal in de procedures met foto's die ter plaatse werden genomen. Zo kunnen werknemers elk energiecontrolepunt gemakkelijk vinden en in de gesloten stand vergrendelen.

Brady LINK360 Software

Alle ontwerpprocedures werden via de LINK360-software van Brady aan het managementteam voorgelegd zodat ze snel konden worden goedgekeurd, bewerkt en gedeeld met anderen. Na goedkeuring kan elke geïllustreerde procedure gemakkelijk worden geprint of gedeeld met de LINK360-app op relevante mobiele apparaten om de naleving van de procedures te bevorderen.

Met elke Lockout/Tagout-procedure bevestigd, bood Brady een volledige inventaris van Lockout/Tagout-tools die nodig zijn om veiliger machine-interventies mogelijk te maken. Er werd rekening gehouden met de tools die reeds op de werkplek beschikbaar waren. Er was onder meer behoefte aan meer veiligheidssloten, speciale vergrendelingssystemen om specifieke energiecontrolepunten in de gesloten stand te vergrendelen en een aantal accessoires om de efficiëntie van Lockout/Tagout te verhogen.

Vervolgens leverde Brady gepersonaliseerde schaduwborden om het gebruik van Lockout/Tagout op de werkplek te bevorderen. Alle Lockout/Tagout-tools werden op deze goed zichtbare borden geplaatst om de verdeling en beschikbaarheid van tools te vergemakkelijken. Onderhoudstechnici kunnen nu naar het desbetreffende bord lopen, hun werkvergunning controleren, de vermelde tools nemen en ze na afloop gemakkelijk terugplaatsen op de schaduwen.

Resultaten

Volledige machine-isolatie tijdens interventies

Met eersteklas Lockout/Tagout-procedures, geschreven door een ervaren veiligheidsingenieur, heeft de grote drankenproducent de veiligheidsrisico's tijdens onderhoudswerken tot een absoluut minimum beperkt.

In een reeks duidelijke stappen kan elke machine nu volledig worden geïsoleerd van zijn volledige energievoorziening voordat het onderhoud begint. Onderhoudstechnici kunnen de geïsoleerde machinetoestand vergrendelen tot na hun interventie. Zo wordt voorkomen dat machines te vroeg onder spanning worden gezet. Door de stappen van de desbetreffende procedure zorgvuldig te volgen, kan elk ongeval tijdens onderhoudswerken, veroorzaakt door bewegende machineonderdelen, worden voorkomen. Via de LINK360-tool kunnen wijzigingen in machines of energiecontrolepunten snel worden aangepakt en kunnen geactualiseerde procedures gemakkelijk met de betrokken werknemers worden gecommuniceerd.

Eersteklas Lockout/Tagout in de drankenindustrie Eersteklas Lockout/Tagout in de drankenindustrie  
Downloads

Interessante informatie?

Het netwerk van de Lean Portal.nl is altijd benieuwd hoe we verder kunnen helpen.